Novak Đoković na konferenciji za medije pred početak US opena: Želim da ispisujem istoriju i odbranim trofej 1Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Novak Đoković, branilac trofeja na US openu, održao je konferenciju za medije pred početak poslednjeg grend slem turnira u sezoni na kojoj je rekao da je i pored osvojene zlatne olimpijske medalje motivisan da ispisuje istoriju ovog sporta.

Turnirski novinar tražio je od srpskog tenisera da se još jednom osvrne na osvajanje zlatne olimpijske medalje, ali i na učešće u posebnom događaju za decu pred početak takmičenja.

„Sjajno je biti opet u Njujorku. Bio je to lep trenutak na terenu, napravili su mi lep video, dobro smo se zabavili i podelio sam utiske o zlatnoj medalji, o najvećem uspehu u karijeri, to mogu da kažem sad kad je prošlo malo vremena – osvajanju zlatne medalje za Srbiju, sa 37 godina, morao sam da dam najviše od sebe“, rekao je Đoković i dodao:

„Cela nacija je gledala, porodica mi je bila tu, bio je to trenutak za ponos, scenario iz snova. Najintenzivnije emocije koje sam ikada iskusio na terenu – zastava, himna…“

Od 2008. godine, kada je Rodžer Federer osvojio svoju petu titulu u nizu, niko nije odbranio pehar na US openu, a tu priliku sada ima Đoković, koji je u Njujorku do sada trijumfovao četiri puta.

„Nadam se da će se to promeniti ove godine, za mene je uvek cilj da se borim za trofej. Taj pristup i mentalni sklop nije drugačiji ove godine. Ljudi me pitaju šta još mogu da osvojim posle zlata, ali i dalje osećam da sam motivisan, takmičarski sam nastrojen, želim da ispisujem istoriju i da uživam na ATP turu, da inspirišem mlade ljude da igraju i gledaju tenis… Slemovi su stub našeg sporta – ako nisi inspirisan na slemovima, teško ćeš biti bilo gde drugde. Na US openu imamo najveći stadion na svetu, večernji mečevi su uvek nešto posebno i jedva čekam da izađem opet – buka, energija, drugačije od bilo čega drugog”, izjavio je Đoković.

US open je na programu od 26. avgusta do 9. septembra, a Novak Đoković svoj prvi meč igra u utorak ujutro oko 2.30 časova protiv Moldavca Radua Albota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari