Đoković već glavna zvezda u Njujorku, trenira pred US open sa svojim „neprijateljem“ i „ubicom“ (VIDEO) 1Finale US opena 2018. Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Srpski teniser Novak Đoković održao je u Njujorku egzibicioni trening sa Huanom Martinom del Potrom pred nastup na US openu, koji se od 19. avgusta do 9. septembra igra na terenima „Flešing Medouza“.

Osvajač olimpijskog zlata iz Pariza sparingovao je sa legendarnim Argentincem, koji je pre više od dve godine prekinuo karijeru zbog brojnih problema sa povredama.

Đoković i Del Potro su pred gledaocima na stadionu „Artur Eš“ evocirali uspomene na tri međusobna duela u Njujorku, na kojima je srpski teniser trijumfovao 2007. u drugom kolu, potom u četvrtfinalu 2012, a onda i u čuvenom finalu 2018. godine.

Tokom treninga imali su prikačene mikrofone, pa su odgovarali na pitanja novinara.

„Moj najveći uspeh ikada je što sam pobedio Del Potra u finalu US opena 2018. godine“, rekao je Đoković, a Argentinac mu je odgovorio:

„Moj najveći uspeh je što sam te pobedio na Igrama u Riju“.

„I u Londonu (Olimpijske igre 2012)”, dobacio mu je srpski teniser, pa dodao: „Delpo je moj neprijatelj na Olimpijskim igrama. On je bio moj ubica“.

Đoković je pričao i o dočeku srpskih osvajača medalja sa Olimpijskih igara u Parizu i atmosferi ispred balkona Starog dvora u Beogradu.

Žreb za ovogodišnji US open na programu je u četvrtak od 18.00 po centralnoevropskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari