Novak Đoković posle pobede na startu US opena: Zlato u Parizu sam osvojio uz pomoć viših sila (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Novak Đoković pobedio je Moldavca Radua Albota u prvom kolu US opena (6:2, 6:2, 6:4), a posle meča je u intervjuu za ESPN još jednom govorio o osvajanju zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Srpski teniser je najpre odgovorio na pitanje kako se osećao u trenutku kada je osvojio poslednji poen u finalu.

„Ponos, radost, veliko olakšanje. Blagosloven sam što sam uspeo da ostvarim mnoge velike stvari u našem sportu i to je bilo jedino veliko dostignuće koje mi je nedostajalo. Pripreme za ove Olimpijske igre bile su sjajne, zaista sam želeo da uradim dobro za zemlju, porodicu, za sebe. Ima ta slika kako grlim svoju ćerku, tu su prikazane sve emocije koje sam potiskivao. Imao sam neke od najtežih, zaista srceparajućih poraza u karijeri na Olimpijskim igrama. Verovatno i najteže. U Riju 2016, u Tokiju 2021, tako da sam sa 37 godina pomislio da mi je možda ovo poslednja prilika“, rekao je Novak, a zatim se osvrnuo na finalni meč sa Alkarazom:

„Ja stvarno verujem u sudbinu i da više sile deluju u određenim fazama vašeg života i karijere – ovo je bio jedan od tih momenata. Bilo je to kao po filmskom scenariju, iskreno. Igrati sa Alkarazom u finalu, a par nedelja pre toga smo igrali finale Vimbldona i isprašio mi je tur. Igrao je tako dobro. Ipak, mislim da je to išlo u moju korist jer sam imao osećaj da ne mogu igrati gore nego što sam tada. To finale Vimbldona nije bio dobar meč za mene, a znao sam da će on izaći i igrati na visokom nivou. Ipak, osećao sam da imam dobre šanse jer sam igrao dobro tokom celog turnira. Nije mi nedostajalo motivacije. Igraš za zemlju, Olimpijske igre su najstariji, najvažniji sportski događaj u istoriji. Ima nešto dodatno. Tu su bile i kolege srpski olimpijci i to kako su me dočekali po dolasku u olimpijsko selo je nešto nezaboravno, jedinstveno, to je kruna moje karijere. Nikad nisam osetio tako intenzivne emocije i zahvalan sam im na tome“, objasnio je Đoković.

On je pomenuo i duel SAD i Srbije u polufinalu košarkaškog turnira.

„Drago mi je da ste pomenuli Drim tim, uložili su veliki napor. Igrali su sa mojom Srbijom u polufinalu, imali su 13 poena zaostatka, bio sam na ivici stolice, ali čestitke njima, bila je privilegija biti na Igrama gde su svi ti velikani sporta. Svedočiti tome je bilo nešto divno“, rekao je srpski teniser u intervjuu za ESPN.

Đoković u drugom kolu US opena igra protiv Lasla Đerea, u reprizi duela koji su srpski teniseri igrali prošle godine na ovom turniru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari