U Zaječaru održan „Retro tenis tournament”: Igralo se drvenim reketima 1Foto: Miljko Stojanović / Danas

Na terenima Euro kluba u Zaječaru, minulog vikenda, održan je 3. „RETRO TENNIS TOURNAMENT”, na kojem je učestvovalo 30 tenisera.

Pobednici u dublu u Zaječaru su Stefan Krstić i Janko Mladenović, u miks dublu pobednici su Lena Nikolić i Slobadan Raković, dok utešni dubl pobednici su Andrej Puškin i Nenad Milojković.

Organizatori ističu, da uprkos hladnom i kišovitom vremenu, 30 tenisera, iz nekoliko gradova Srbije, učestvovalo je na „3. RETRO TENNIS TOURNAMENT”.

Mlađen Jovanović, organizator i direktor turnira za Danas kaže, da je ove godine turnir memorijalnog karaktera u čast prijateljima teniserima koji nažalost više nisu sa njima, a čija imena se i danas spominju na teniskim terenima Grada Zaječara: „Ivan Mihajlović – Lendl”, „Dragan Mihajlović – Kuza”, „Predrag Stanišić – Profa”, „braća Ristić – Milutin i Dragan” i „Saša Marinković – Marinko”.

U Zaječaru održan „Retro tenis tournament”: Igralo se drvenim reketima 2
Foto: Miljko Stojanović / Danas

„Koliko se sećam, prvi turnir je organizovan 2010., a naredni 2012. godine. Imali smo dugu pauzu, ali smo rešili da se sada okupimo i da napravimo turnir memorijalnog karaktera. Imali smo 30 učesnika, ali ono što nas je razočaralo je to da se prijavilo mnogo malo Zaječaraca. Imali smo učesnike iz Knjaževca, Svrljiga, i drugih gradova, ali i pored toga što su najavili učešće, negde oko 20 Zaječaraca se nije pojavilo“, kaže on.

Kako se igralo na RETRO TENNIS TOURNAMENT

Prema njegovim rečima igrali su se samo dublovi i miks dublovi, a ko izgubi učestvovao je u utešnom turniru.

„Zbog lošeg vremena skratili smo igru na sedam gemova. Igralo se isključivo drvenim reketima kao što se igralo nekada. Za nas je najvažnije na turniru drugarstvo pošto je cilj turnira da se vidimo i družimo u ovom sivilu našeg grada. Da Zaječarci vide nešto drugo osim rijalitija. Na ovaj način propagiramo prave vrednosti – druženje, porodicu i osmeh“, poručio je organizator i direktor turnira, Mlađen Jovanović.

U Zaječaru održan „Retro tenis tournament”: Igralo se drvenim reketima 3
Foto: Miljko Stojanović / Danas

Pehare od drveta izradio je Zaječarac Saša Pavlović iz Drvenog doba. Kotizacija je bila 1.200 dinara.

Jovanović je istakao da će se neredni RETRO TENNIS TOURNAMENT održati iduće godine, ali u septembru kada je toplije.

„Tada je i vašar, a i još uvek je lepo i toplo vreme, pa se nadamo da će se ljubitelji tenisa okupiti u većem broju“, kazao je.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari