Kad i gde možete da gledate Olgu Danilović u osmini finala Rolan Garosa? 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Praveći čudesa, Olga Danilović (23) našla se u zemlji čuda.

Sa 125. mesta na svetskoj listi, kao najbolja srpska teniserka, probila se u osminu finala Rolan Rarosa.

To joj je i najdalji domet na turnirima za grend slem do sada, a na glavnoj sceni najvećih takmičenja svog sporta igra tek peti put, jedino na Vimbldonu još nijednom.

U samo 19 časova, za nepun dan, ne samo da je preko dve prepreke ušla među 16 najboljih na pariskoj šljaci nego je to učinila impresivno, gotovo zapanjujuće.

Prvo je u drugom kolu ostvarila svoju prvu grend slem pobedu protiv teniserke koja je među deset vodećih na listi, a sutradan se lavovskom borbom i nepokolebljivom voljom podigla s patosa iz nokauta koji joj je zadat u prvom setu sa 6:0 i onda sve do podviga u super taj-brejku do 10.

Jednom je igrala dva i po sata, sledeći put i više od tri.

Danas je prva srpska teniserka u osmini finala na grend slemu posle Jelene Janković na Vimbldonu 2015.

Da li će biti i prva u četvrtfinalu posle Ane Ivanović baš na Rolan Garosu te godine, videće se u duelu s vimbldonskom šampionkom Marketom Vondroušovom, šestoplasiranom na listi.

U jedinom dosadašnjem međusobnom duelu, a ovaj će biti sedmi koji Olga Danilović igra na Rolan Garosu, budući da je prebrodila i tri kola u kvalifikacijama, njena protivnica je bila uspešnija sa 6:1, 3:6, 6:3 na meču Srbije i Češke na Junajted kupu u Pertu uoči Australijan opena ove godine.

Koja prođe dalje, sastaće se s pobednicom duela najbolje na svetu Poljakinje Ige Švjontek i Ruskinje Anastasije Potapove (41. mesto).

Kakva bi tek nagrada za Olgu bila da se u četvrtfinalu sretne s dvostrukom uzastopnom osvajačicom na centralnom stadionu „Filip Šatrije“.

U odnosu na treće kolo, kada je izgarala na trećoj po veličini areni „Simon Matje“, pomera se na drugu „Suzan Langlan“.

Njen okršaj sa Vondroušovom je u nedelju, 2. juna, kao prvi po redu.

Počinje u 11 časova.

Možete da ga pratite na Eurosportu.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari