Milošević zvanično predstavljen kao novi trener Partizana: Da nije teško ja ne bih bio ovde 1Foto: Starsport

Bivši fudbaler Partizana Savo Milošević, koji je 27. marta 2019. prvi put postao i trener crno-belih, danas je i zvanično ponovo preuzeo klupu kluba iz Humske.

On je već od petka novi šef stručnog štaba, ali nije vodio ekipu na jučerašnjoj utakmici u Lučanima protiv Mladosti.

„Ono što ću najkraće reći jeste da smo u jednom jako teškom momentu za klub u svim aspektima. Nisam ni razmišljao pre mesec dana o ovoj soluciji. Moj prethodnik i prijatelj Sale Stanojević kada je došao mislili smo da će to da traje nekoliko godina i da će Partizan da ima mir i stabilnost. Ono što je najbitnije u ovom momentu jeste da sam pristao da se vratim u Partizan je što Partizanu treba pomoć. Situacija jeste teška, ali ja nisam neko ko traži opravdanja. Da nije tako, ja ne bih bio ovde. Malo vremena ima, prvenstvo je u toku. Mnogo stvari ćemo morati da rešavamo u u hodu“, rekao je Milošević, a zatim nastavio:

Milošević zvanično predstavljen kao novi trener Partizana: Da nije teško ja ne bih bio ovde 2
Foto Starsport

„Mora da se reši defanzivni aspekt, a ne mislim samo na odbranu i danas ko igraju, već na faze. To je nešto što mora jako brzo da se reši. Do decembra ćemo imati priliku da neke stvari još popravimo. Dobra stvar je što imamo utakmicu u subotu, a onda dolazi ta mala pauza što će nam jako značiti. Nadam se da toliko shvatate, da ni ja kao ni direktor nismo pravili ovaj tim. Moraćemo da analiziramo ono što imamo i sa njima da baratamo. Ova ekipa može bolje i više, ali koji su razlozi ne mogu da ulazim u to. Sale Stanojević je i moj prijatelj i čovek kluba. On verovatno zna najbolje iznutra koji su problemi, ja tek trebam da vidim. Dosta utakmica faze igre su izgledale dosta dobro. To je znak da ekipa može. To što nije trajalo, je pitanje na koje mi moramo da odgovorimo“, rekao je Milošević.

On je dodao da je važno koliko brzo će rešiti probleme u ekipi.

„Najmanji problem je analiza, bitnije je mnogo vreme za koje problemi mogu da se reše. Tada sam rekao, ako se za dva-tri meseca ne vidi. Onda nismo za taj posao. Nadam se da će se videti šta mi želimo da uradimo. Analiza je jednostavna i laka. Time smo se bavili i moj stručni štab i ja. U odnosu na moj prvi mandat, ušao sam bez trenerskog iskustva. Sada mogu zaista da kažem da mnogo više trenerskih stvari mogu da sagledam. Oprezniji ću da budem iz iskustva mog prethodnika. I taj povratak u klub može da bude komplikovaniji u odnosu na prvi mandat. Probaću da iz negativnog iskustva Saleta Stanojevića ja profitiram da se ne desi isto. Jako oprezno sa svim odlukama. Ima mnogo detalja, svaki sitan može da presudi. Neka slika malo jasnija bi moglda se vidi za par meseci. Mogu odmah da vam kažem da su prvi momenti brzo saniranje i takmičarski fudbal. Potrebni su nam bodovi. Pozicija na tabeli je nezavidna. U odnosu na prvi mandat, nisam mnogo razmišljao o protivnicima. Možda je greška ili ne. Partizan je u većini utakmica dominantan i želi da pobedi. Mislim da je došlo vreme da razmišljamo i o tome. Prioritet je da taj fudbal bude ofanzivan, ali da ima svoj smisao. To važi za većinu sportova, ne možete da napadate dobro, ako ne napadate“, rekao je novi trener Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari