Goran Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije: Moje iskustvo je Novakov stric, hvala predsedniku Vučiću 1Foto: TSS/K. Sarić

Goran Đoković, stric Novaka Đokovića, novi je predsednik Teniskog saveza Srbije i Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije, odluka je Vanredne izborne Skupštine TSS održane u Beogradu.

Delegati najvišeg tela srpskog tenisa su izglasali Gorana Đokovića, dosadašnjeg potpresednika, za novog predsednika Teniskog saveza Srbije i Upravnog odbora TSS.

– Zahvalio bih se svima na izboru. Moje iskustvo u tenisu je najviše kroz Novaka, ali sam i sedam godina bio direktor Srbija opena i Sofija opena. Cilj mi je da popravim ono što smo počeli da radimo. Osnova svega su finansije. Zahvljajuem se dosadašnjem predsedniku Mirku Petroviću i naravno predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, koji nam je pomogao da rešimo veliki finansijski problem koji je bio pred nama od pola miliona evra. Nemamo svoje prostorije, nemamo Nacionalni trening centar i želim da to rešimo. To je želja svih naših igrača i nas i ne bih se ni kandidovao za ovo mesto da nemamo podršku u svemu predsednika Srbije, Aleksandra Vučića – poručio je novi predsednik Goran Đoković, koji će zameniti Mirka Petrovića.

Novi predsednik UO TSS je predložio i nove članove Upravnog odbora. To su potpredsednik Boban Gašić, Danilo Pantović, Milan Vučković, Nikola Živković, Miloš Dedić, Janko Tipsarević, Radoslav Baćović, Dragan Živaljević, Ljuba Grujić, Milan Slavković i Aleksandar Mojsejev, dok jedno mesto ostaje upražnjeno za potencijalnog sponzora.

Nadzorni odbor je reizabran, predsednik je Zoran Milivojević i članovi Luka Vujović i Mališa Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari