Poznat put Novaka Đokovića do odbrane titule: Organizatori US opena objavili žreb za ovogodišnji turnir 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Srpski teniser Novak Đoković u prvom kolu US opena igraće protiv tenisera koji se u turnir probije iz kvalifikacija, odlučeno je na žrebu.

Karlos Alkaras je u delu žreba gde je Janik Siner, tako da je potencijalni Novakov rival u polufinalu Nemac Saša Zverev, .

Mogući protivnik olimpijskog šampiona iz Pariza u drugom kolu je bolji iz duela Lasla Đerea i Jana-Lenarda Štrufa, dok bi u trećoj rundi mogao da se sastane sa Aleksejem Popirinom, pobednikom turnira u Montrealu.

Braniocu trofeja na US openu četvrto kolo moglo bi da donese reprizu prošlogodišnjeg polufinala, susret sa Benom Šeltonom, pod uslovom da mladom Amerikancu planove ne pokvari Frensis Tijafo, vicešampion Sinsinatija.

Mogući rivali u četvrtfinalu Novaku bi mogli da budu Andrej Rubljov ili Grigor Dimitrov, a glavni favorit za duel u polufinalu je Aleksandar Zverev.

Vodeći na ATP listi Janik Siner turnir počinje duelom sa Mekenzijem Mekdonaldom, a u četvrtfinalu bi mogao da za protivnika dobije Danila Medvedeva ili Stefanosa Cicipasa.

Karlos Alkaras će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, a najozbiljniji rivali u njegovoj četvrtini su Aleks de Minor i Hubert Hurkač.

Zverev najpre igra protiv Emila Rusuvuorija, a u njegovom delu žreba su još Holger Rune, Tejlor Fric, Kasper Rud.

Od ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović će igrati na startu protiv Jošihita Nišioke, dok Dušana Lajovića čeka Danil Medvedev.

Poslednji grend slem u sezoni na programu je od 19. avgusta do 9. septembra na terenima teniskog centra “Flešing Medouz” u Njujorku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari