Kad i gde možete da gledate meč Novaka Đokovića i Alekseja Popirina u trećem kolu Vimbldona? 1Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Novak Đoković, drugi nosilac na vimbldonskom turniru, u subotu se protiv starog znanca bori za ulazak u osminu finala.

Rival u trećem kolu mu je australijski teniser ruskog porekla Aleksej Popirin, 47. na svetskoj listi, koji mu je pružio solidan otpor u drugom meču grend slema u Melburnu ove godine. Slomljen je sa 6:3, 4:6, 7:6 (7:4), 6:3.

Popirin, 24-godišnjak iz Sidneja, igra četvrti put na londonskoj travi, a prvi put je prešao drugu prepreku, pošto je istrajao na pet setova protiv Argentinca Tomasa Martina Etčeverija (31. mesto) – 3:6, 6:4, 4:6, 6:4, 6:3.

Australijanca odlikuju pouzdan servis i snažan forhend, ali ponovi li sedmostruki vimbldonski šampion igru s australijskog kopna, ne bi trebalo da dođe do iznenađenja.

Sastao bi se onda u osmini finala s uspešnijim iz susreta Danca Holgera Runea (15) i Francuza Kventena Alija (220), koji je savladao i kvalifikacije.

Meć Đokovića i Popirina je treći, poslednji na Centralnom terenu.

Prethode mu susreti Kameron Nori (Velika Britanija) – Aleksandar Zverev (Nemačka) u 14.30 časova i zatim Ons Žaber (Tunis) – Jelina Svotolina (Ukrajina).

Duel možete da pratite na Prvom programu RTS i Sport Klubu 1.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari