Kad i gde možete da gledate meč osmine finala Vimbldona između Novaka Đokovića i Holgera Runea? 1Novak Đoković. Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Novak Đoković igraće u ponedeljak 8. jula (oko 18.30) meč osmine finala Vimbldona protiv Danca Holgera Runea.

Organizatori su odlučili da će se njihov duel igrati kao treći meč dana na Centralnom terenu, što znači da ne bi trebalo da počne pre 18.30 sati.

Program na Centralnom terenu otvaraju Elena Ribakina i Ana Kalinskaja od 14.30, potom sledi duel Tejlora Frica i Aleksandera Zvereva, a kad oni završe na teren će Đoković i Rune.

Ovo će biti šesti međusobni duel ova dva igrača, a srpski teniser je u prethodnih pet ostvario tri pobede.

Rune, trenutno 15. igrač na ATP listi, u prethodnom kolu je uz puno truda eliminisao Francuza Kventina Alisa (3:2), trenutno 220. igrača na ATP listi, koji se u glavni žreb probio kroz kvalifikacije.

S druge strane, Đoković je počeo dobrom partijom protiv Čeha Koprive (3:0), zatim je imao nešto teži posao u susretu sa Britancem Firnlijem (3:1), da bi protiv Popirina izgubio prvi set, a onda podigao nivo igre i prošao u osminu finala.

U igri sedmostrukog osvajača Vimbldona primetno je da se oporavlja od operacije kolena, kao i da postepeno podiže formu kako turnir odmiče.

Meč osmine finala Vimbldona između Novaka Đokovića i Holgera Runea možete pratiti na kanalima RTS 1 i Sport klub 1, a direktan prenos počinje oko 18.30 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari