Teniseri subotičkog “Spartaka” ekipni prvaci Srbije 1Foto: Zvaničan sajt Sportskog saveza grada Subotice

Pobedom u finalnom susretu nad “Crvenom zvezdom” sa 4:3 na teniskim terenima u Dudovoj šumi u Subotici, teniseri “Spartaka” postali su ekipni šampioni Srbije.

U uzbudljivom finalnom susretu, “Spartak” je nakon pet singl mečeva imao prednost od 3:2, pa su novog šampiona odlučivali dublovi.

Tu je “Spartak” imao prednost u braći Sabanov, koja su na kraju i donela ekipnu titulu.

Pobede “Crvenoj zvezdi” u singlovima doneli su Razart Cungu, koji je sa 2:0 pobedio Dušana Obradovića, i Stefan Popović, koji je bio bolji od Kristijana Juhasa sa 2:0.

Poene za Subotičane donela su braća Sabanov, Matej je sa 2:1 pobedio Lazara Vojinovića, dok je Ivan bio bolji od Strahinje Rakića sa 2:0.

Nakon 2:2, važnu pobedu za “Spartak” ostvario je Aziz Kijametović nad Aleksom Marđonovićem.

On je izgubio prvi set sa 7:5, a potom je uspeo da se vrati u meč, osvoji naredna dva seta sa 6:4 i time “Spartaku” osvoji važan treći poen.

“Spartaku” je trebala još jedna pobeda koju su u dublu ostvarili Matej i Ivan Sabanov, pobedivši dubl “Crvene zvezde”, Lazara Vojinovića i Strahinju Rakića sa 6:1, 6:1.

Po završetku finala bila je upriličena ceremonija svečanog uručenja medalja i pehara.

Priznanja su podelili Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu, Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza grada Subotice, Milan Vučković, predsednik Teniskog kluba “Spartak” i član Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije i Milan Jerinkić, predsednik Skupštine Teniskog saveza Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari