Teniseri u ekstazi posle Novakovog preokreta u finalu Sinsinatija: Sulude brojke Đokovića; najveći preokret u karijeri 1Foto: EPA-EFE/MARK LYONS

Teniski svet ostao je zadivljen onime što im je prezentovano u finalu Sinsinatija.

Epski preokret napravio je Novak Đoković. Bio je Srbin nadomak predaje meča Karlosu Alkarazu u finalu Sinsinatija. Mučio se sa velikom vrućinom, imao je nagli pad u fizičkoj spremi, tražio je gotovo čitav prvi set način kako da se vrati u meč. Kada je Španac poveo u setovima i napravio brejk u drugom izgledlao je da je nadomak šah-mat poteza, međutim, Đoković je posle ukazane pomoći i dolasku hladovine na centralni teren igrao sve mirnije i sigurnije vešto koristeći nagli pad mladog rivala.

Alkaraz je sve više grešio, pogotovo iz bekhenda, omogućavajući Novaku da neretko dolazi do brejk lopti. Nakon osvojenog taj-brejka u drugom setu, za tenisku javnost širom sveta žurka je mogla da počne.

Ne samo trijumf, već i činjenica da je do preokreta došao pre završnih gemova oduševila je mnogo poštovaoce lika i dela srpskog asa.

– Najbolji Novakov preokret svih vremena. Nisam video da to može da se dogodi kada je bio set i brejk u zaostatku, mučeći se sa vrućinom. Kakav šampion, kakva igra. Kako je ovo okrenuo? Ovo će baš boleti Alkarasa. Jedan od najbolnijih poraza, jer je imao potpunu kontrolu nad mečom. Bez dileme, najveći preokret koji je Đoković ikada napravio – napisao je Greg Rusedski, jedan od najboljih britanskih tenisera.

Braća Mekinro veoma cene Novaka, naročito Patrik, koji nije mogao da se suzdrži komentara još dok je duel trajao.

Je li ovo najbolje finale nekog ne-mejdžora (grend slema) ikada? A, još je u toku – pisao je Patrik, dodavši na kraju. „I na kraju Đoković. Ponovo.“

Zanimljivu poruku napisao je rođeni brat Endija Mareja, Džejmi, nekada veoma uspešan teniser u igru parova, pogotovo miks dublu.

– Kakav meč. Kažu da je Novak odigrao do sada 35 grend slem finala. To je devet uzastopnih godina u kojima je igrao finale svakog slema ili po tri finala u 12 godina. To je suludo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari