Teo: Trijumf za kolegu, nadamo se da će pobediti u životnoj utakmici 1foto:starsport

Miloš Teodosić je odigrao veoma kvalitetno protiv Letonije. Iako je kasnio na početak priprema, uprkos obavezama u Virtusu i porodičnim problemima, odazvao se pozivu Svetislava Pešića. Kapiten reprezentacije Srbije trijumf na startu kvalifikacija za plasman na naredno Svetsko prvenstvo posvetio je Stevanu Jelovcu koji je nedavno doživeo moždani udar.

Kapiten Miloš Teodosić je bio među najzaslužnijima za dobar rezultat, povukao je ekipu kao najiskusniji i susret okončao sa 21 poenom i devet asistencija. Pobedu je posvetio Stevanu Jelovcu, koji je u Grčkoj doživeo moždani udar.

„Bio je cilj da se pobedi makar sa jedan razlike. Letonija je veoma dobra i uigrana ekipa, dugo su na okupu. Drago mi je zbog mladih igrača, zbog debitanata, da smo na njihovoj prvoj utakmici zvaničnoj koju igraju za Srbiju zabeležili trijumf. Zahvaljujem stvarno publici, koja je u ova vremena – kakva su takva su, došla u lepom broju i pružila nam podršku kad nam je bila potrebna. Ali, ja bih ovu pobedu posvetio kolegi koji je u veoma teškom stanju, nadamo se da će u najbitnijoj bici i životnoj utakmici izaći kao pobednik“, naglasio je kapiten Teodosić koliko je važno da čitavo košarkaško okruženje u našoj zemlji pruži podršku srpskom košarkašu koji je moždani udar doživeo na treningu atinskog Aeka.

Popularni Teo iskren je bio i prilikom sumiranja utisaka u vezi sa činjenicom da reprezentacija nalik Srbiji kvalifikacije započinje u novom sastavu, bez neophodnog vremena za uigravanje.

„Malo je dublja tema i samo takmičenje, način kvalifikacija, sigurno da neki iskusniji igrači, nosioci ne samo naše reprezentacije nego i drugih nisu tu. Ali kako nama tako i drugima. Šta je tu je – ovo je prilika za neke druge momke da se nametnu i da se pokažu da zaslužuju da budu uz reprezentaciju“, istakao je Teodosić.

Vremena za odmor nema. Reprezentaciju Srbije već za tri dana čeka gostovanje u Belgiji, protiv rivala koji je kvalifikacije počeo ubedljivom pobedom u Slovačkoj (83:57).

„Mislim da ćemo igrati bolje i rasterećenije, ovo nam je prva utakmica, za neke momke prva u karijeri za reprezentaciju. Nama prva zajedno, prva sa novim selektorom. Verujem da će nam biti lakše, da ćemo biti rasterećeniji, očekujem bolju igru i nadam se pobedi“, naveo je kapiten reprezentacije Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari