U prošlom kolu protiv Bežanije sa tri sjajna pogotka Nenad Milijaš napravio je više nego lep uvod u polufinale Kupa protiv Partizana. Prvo je pogodio prečku, a onda i poslao loptu u mrežu večitog rivala. Bio je to šut za pobedu od 3:2, međutim, sudije su videle ofsjad, a sudijina je poslednja.

U prošlom kolu protiv Bežanije sa tri sjajna pogotka Nenad Milijaš napravio je više nego lep uvod u polufinale Kupa protiv Partizana. Prvo je pogodio prečku, a onda i poslao loptu u mrežu večitog rivala. Bio je to šut za pobedu od 3:2, međutim, sudije su videle ofsjad, a sudijina je poslednja. Trofej Kupa ove sezone neće biti u vitrinama na Marakani. Dve godine bio je Zvezdin i Milijaš kaže da s toga ovaj gubitak još više boli. Ipak, u igri je i dalje drugi trofej, onaj prestižniji i dokle god bude postojala šansa da se osvoji, Zvezdina „sedmica“ obećava da, ekipa neće odustati od njegove odbrane.

Ne razmišljam o odlasku, ali…

Zimus je Nenad Milijaš bio na meti nekoliko inostranih klubova i po svoj prilici ista priča će se dogoditi i tokom predstojećeg letnjeg prelaznog roka…

– Ne znam da li ću otići. Za sve se pita Uprava. Meni je ostalo još godinu i po dana ugovora. Misli su mi trenutno vezane samo za Zvezdu – odgovara Milijaš.

– Posle meča protiv Partizana bili smo na ivici očaja. Pogodio nas je odnos sudija prema nama. Imali smo u drugom poluvremenu više od igre, veliku rešenost da preokrenemo rezultat. Sve smo dobro počeli, ali nažalost, zbog raznoraznih stvari trofej više nije naš. Teško je, ali i neophodno da se podignemo. Moramo da gledamo napred, titula je još na vidiku, u našem je vlasništvu i dalje postoje realne šanse da je odbranimo – ne odustaje Milijaš.
Šta se sa Zvezdom dogodilo u prvom poluvremenu meča protiv Partizana?
– Bilo je to čudno poluvreme. Nismo dobro stajali, lako su nas probijali. Mnogo grešaka smo napravili i to je Partizan znao da kazni. Dobili su nas našim oružjem, iz kontranapada. Svi smo svesni da nas je večiti rival nadigrao u prvom poluvremenu, ali isto tako očigledno je koliko smo mi bolji bili u nastavku. Za nas bi bilo najbolje da što pre zaboravimo taj meč.
Kako se sada posle tako teškog poraza motivisati za izuzetno bitan duel protiv Vojvodine?
– Moramo se podići kako znamo i umemo. Činjenica je da nas je kup poremetio, da smo psihološki pali. Još pre tog meča sam rekao da Kup odlučuje o tituli i nadam se da nisam bio u pravu. Istina je da je Partizan sada u većoj psihološkoj prednosti i da je dobio vetar u leđa… Svesni smo svega toga, ali isto tako znamo čiji dres nosimo i za povratak samopouzdanja neophodna nam je pobeda u današnjem meču.
– Ko to zna. Možda jeste, možda nije. Ovo je čudno prvenstvo. Mi smo toliko puta bili otpisani i bezbroj puta vraćani u trku. Ove sezone svako svakoga može da pobedi, protivnici nama i Partizanu nikad lakše nisu otkidali bod. Meč protiv Vojvodine je izuzetno bitan i to je sigurno.
Koliko je za ekipu teško to što joj posle onako iscrpljujućeg meča u goste dolazi jak protivnik poput Novosađana?
– To je još jedan derbi i verujem da će se na Marakani igrati pravi fudbal. Oni su zasluženo treća ekipa u šampionatu i sve svoje kvalitete su u više navrata potvrdili. Za nas je računica jasna. Moramo da nastavimo seriju pobeda u prvenstvu, moramo da pobedimo Vojvodinu ako mislimo da odbranimo titulu.
Među retkim ste igračima čije mesto prvotimca nije bilo ugroženo ove sezone. Veliko poverenje redom su Vam ukazali Đurovski, Kosanović, Janković. Kakva je sada saradnja sa mladim stručnjakom?
– Sale je sjajna osoba. On nam je i trener i prijatelj. Lako je raditi sa njim, na vrlo jednostavan način nam objašnjava šta od nas želi. Bio je ranije pomoćni trener, pa su ti dobri odnosi zadržani. Svi igrači veruju u njega i on ima poverenja u ovu ekipu. Verujem da ćemo te dobre odnose zadržati do kraja sezone i da ćemo u toj dobroj atmosferi zabeležiti uspeh. Ova ekipa ga je sigurno zaslužila.
Lepi golovi, pogoci za špice su tvoja uža specijalnost. Mimo toga, koje su još Vaše vrline kao igrača, a šta naročito zamerate sebi u igri?
– Uvek više volim da pustim druge da me kritikuju. Veoma dobro podnosim kritike i kada su na mestu i kada nisu. Nekada se složim sa dežurnim kritičarima, a često mi nije jasno o čemu pričaju. Znam šta radim dobro, a šta ne. Kao i svi moji saigrači nastojim da vrline unapredim, a mane poništim i sakrijem.
Jesenas su se često mogli čuti zvižduci na Vaš račun. U kolikoj meri vas to „pomera“ kao igrača?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari