"Teško je bilo progutati vest o žrebu": Prvi Đokovićev rival na Australijan pred duel sa Novakom 1EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Roberto Karbaljes Baena priznao da mu nije bilo lako kada je čuo s kim će ukrstiti reket 17. januara, pre podne.

“Kada vidite žreb i shvatite da ćete da igrate protiv Novaka Đokovića u prvom kolu, to je vest koju je teško progutati u tom momentu. Teško se sa tim pomiriti. A, opet, to je i fantastično iskustvo za mene. „Rod Lejver arena“ je jedan od najboljih terena na svetu i potrudiću se da uživam koliko god mogu, da odigram najbolji tenis što umem”, poručio je Španac.

Sedamdeset peti reket sveta jednom se sastao sa osvajačem 21. grend slema i izgubio je od devetostrukog pobednika Otvorenog prvenstva Australije. Sa glatkih 0:3 na US openu 2019. godine.

“Prvi put kada sam igrao protiv Đokovića bio sam nervozan u prvih deset minuta. To je bilo jedinstveno iskustvo u mojoj karijeri. Izgledalo je sve kao na filmu. Ali, posle tih prvih deset minuta počeo sam da igram, da hvatam fokus i da radim ono što najbolje umem”.

Ni sada se ne usuđuje da mu preti, ali veruje da je sam u međuvremenu napredovao i da bi ovaj susret mogao da bude drugačiji.

“Rekao bih da sada bolje poznajem Đokovića nego pred taj prvi okršaj. Bolje sam pripremljen za meč. Znamo da je on spreman za svaki potez rivala, ali mislim da će sada biti sve drugačije, jer imam plan kako da igram protiv njega”, poručuje Baena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari