Najbolji vaterpolisti Srbije u Singapuru privode kraju pripreme za Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima, koje sutra počinje u Šangaju. Sedmicu provedenu na azijskom ostrvu aktuelni planetarni vladari utrošili su na prilagođavanje vremenskoj razlici i klimi u tom delu sveta, glazirajući formu u kontrolnim mečevima s ekipama iz najužeg kruga favorita za medalje na takmičenju u Kini.


Posle pobede nad Hrvatskom (8:7), remija s istom selekcijom (9:9) i poraza od Mađarske (11:12), u kojima je uživala i mnogobrojna publika, izabranici selektora Dejana Udovičića sinoć su odigrali zatvoren trening susret s Španijom, a danas se sele na poprište SP.

– Ne brine me poraz od Mađara. Ni meni ni mojim kolegama iz drugih reprezentacija nisu bitni rezultati u ovoj fazi priprema. Radi se naporno, igrači su „teški“, nalazimo se u očekivanom stanju. U prvom planu je doterivanje igre za Svetsko prvenstvo. Verujem da će sve doći na svoje mesto kada bude najpotrebnije – kaže trofejni strateg osvajača nedavnog fajnal-ejta Svetske lige, koji je u Firenci izborio učešće na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, čime je ispunjen glavni ovosezonski takmičarski cilj „plavih delfina“.

Za Srbiju odbrana trofeja sa SP 2009. počinje sledećeg ponedeljka, duelom s reprezentacijom domaćina, a do kraja borbe u B grupi moraće još da odmeri snage s Rumunijom (20. Jul) i Australijom (22).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari