Težak poraz Čukaričkog u Firenci 1Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Fudbaleri Čukaričkog doživeli su pravu katastrofu na gostovanju Fiorentini u trećem kolu grupne faze Lige konferencije.

Utakmica na stadionu „Artemio Franki“ u Firenci završena je rezultatom 6:0 (3:0).

Trener Čukaričkog Igor Matić u najavi utakmice rekao je da on i njegovi igrači žele da uživaju u duelu u Firenci, ali su im fudbaleri Fiorentine uskratilo to zadovoljstvo već u uvodnim minutama meča.

Utakmica praktično nije ni počela, a tim sa Banovog brda je već posle 10 minuta gubio sa dva gola razlike golovima Lukasa Beltrana. Kad je u 29. minutu Žonatan Ikone postigao i treći gol bilo je jasno da od uživanja Brđana neće biti ništa.

Da sve bude još gore, u finišu prvog poluvremena ekipa Igora Matića ostala je sa deset igrača, nakon VAR provere direktan crveni karton dobio je Luka Subotić.

Domaći fudbaleri nisu stali ni u drugom poluvremenu. Rikardo Sotil je u 66. minutu sjajno izveo slobodan udarac i efektno savladao Nemanju Belića. Bio je to još jedan evrogol u mreži Brđana.

Peti gol postigao je Martinez Kavrta u 73, a konačan rezultat postavio je Maksim Lopez u 83. minutu – 6:0, piše Sport Klub.

Bilo je to drugo gostovanje za ekipu sa Banovog brda nakon što su u prvom kolu poraženi u Budimpešti protiv Ferencvaroša (1:3).

U međuvremenu su poraženi i u Leskovcu od belgijskog Genka sa 2:0 i trenutno su poslednji na tabeli grupe D bez ijednog boda nakon tri odigrane utakmice.

U istoj grupi večeras je Genk i Ferencvaroš igrali su nerešeno 0:0.

U narednom kolu 9. novembra Čukarički je u Leskovcu ugostiti Fiorentinu, a u Budimpešti će igrtati tim dejana Stankovića i Genk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari