Težak udarac sa selektora Dragana Stojkovića; Nemanja Gudelj pokidao meniskus, nastup na Euru doveden u pitanje 1Foto: Photo by: Andrija Sokovic/Starsport.rs

Pouzdani fudbaler Sevilje moraće na pauzu od nekoliko meseci.

Nažalost, u porazu od Atletik Bilbaa, Nemanja Gudelj doživeo je povredu kolena već u 41. minutu utakmice.

U prvi mah nije delovalo da je povreda teže prirode, međutim, kasnijim pregledima i nakon urađenih snimaka, utvrđeno je da je reprezentativac Srbije pokidao meniskus levog kolena.

On bi trebalo narednih dana da bude operisan, kada će biti poznato i koliko će pauzirati.

Španski mediji tvrde da je za Gudelja sezona sigurno završena, indikativno time je i ugrožen njegov nastup na Evropskom prvenstvu koje počinje krajem juna.

U najboljem slučaju, 33-godišnji fudbaler treninzima prvog tima mogao bi da se priključi za neka dva do tri meseca ali to ne bi značilo i da bi mogao da se vrati takmičarskom fudbalu.

Ukoliko se ispostavi da će biti na višemesečnoj pauzi, reprezentacija Srbije doživela bi veliki udarac, s obzirom na to da je Gudelj bio standarndi čaln najboljih jedanaest, igrajući na mestima štopera ili zadnjeg veznog.

Teško je očekivati da bi do juna mogao da se vrati u takmičarsku formu, a poučen iskustvom sa Svetskog prvenstva u kataru, selektor Dragan Stojković ne bi rizikovao da Gudelja rovitog povede u Nemačku.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari