Teže bez Mesija: Inter iz Majamija rastavljen od pehara s kojim je argentinski as postao najtrofejniji fudbaler svih vremena (VIDEO) 1Foto: Beta AP/Michael Laughlin

Prošle godine u ovo vreme Inter iz Majamija je na krilima svog novajlije Lionela Mesija, jednog od najboljih fudbalera ikada, osvojio Kup ligaša, letnje takmičenje timova američkog sokera i meksičke lige, koje je pokrenuto 2019.

Argentinski as ne samo da je s deset golova bio najbolji strelac nego je Mesimaniju na severnoameričkom kopnu ukrasio 44. peharom u karijeri, a tako je postao najtrofejniji fudbaler svih vremena, jer je nadmašio Brazilca Danija Alvesa, svog nekadašnjeg saigrača u Barseloni.

Teže bez Mesija: Inter iz Majamija rastavljen od pehara s kojim je argentinski as postao najtrofejniji fudbaler svih vremena (VIDEO) 2
Foto: EPA-EFE/MARK HUMPHREY

Nedavno je uzeo i 45.

Argentina se održala na južnoameričkom tronu, ali je njena prva violina zbog povrede u finalu s Kolumbijom kraj meča dočekala s oteklim zglobom desne noge.

Mesi je zato bio samo Interov navijač u ovogodišnjem takmičenju.

Klub iz Majamija se i bez njega probio u osminu finala, kao gost Kolumbus Krua u Ohaju vodio je s 2:0, ali je domaćin načinio potpuni preokret, rastavljajući protivnika od trofeja – 3:2 golovima u 67, 69. i 80. minutu.

 

 

 

 

Kolumbus će u četvrtfinalu biti domaćin Njujork sitiju, u kojem je nekadašnja Zvezdina nada 19-godišnji napadač Jovan Mijatović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari