Tijana Bošković i zvanično "overila" višemilionski ugovor 1foto:Twitter Ezačibašija

Odbojkaški kvaliteti Tijane Bošković su vanserijski; kada se na njih nadograde i ljudski, jasno je zašto su u turskom velikanu, Ezačibašiju, uložili milione da srpsku odbojkašku divu ostave u svojim redovima.

Boškovićeva je daleke 2015. stigla u redove turskog velikana. Iako je tamošnji savez, još dok je bila devojčica, pokušavao da je privoli da nastupi za reprezentaciju Turske, ni posle neuspeha i jasnog stava njene porodice da Tijana može igrati samo za Srbiju, ljubav i poštovanje nisu promenili formu.

Možda i najbolja korektorka na svetu, Boškovićeva je danas samo ozvaničila produžetak saradnje sa Ezačibašijem koja bi trebalo da traje najmanje još dve sezone.

Prema izvorima iz Italije i Turske, Srpkinja će po sezoni zarađivati impozantnih 1,4 miliona evra, što apsolutno i zaslužuje.

Ono što jenekada Ivan Miljković predstavljao u muškoj, to Tijana Bošković godinama unazad radi u ženskoj odbojci.

Osim Lige šampiona, osvojila je sve moguće trofeje na reprezentativnom i klupskom planu; silna individualna priznanja za najbolju odbojkašicu; sledstveno tome, zaslužila je da potpiše jedan od najunosnijih ugovora u istoriji odbojke, kako ženske, tako i muške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari