Titula prvaka države za seniorke Streljačkog kluba “Spartak” 1Prijem za delegaciju Streljačkog kluba “Spartak” kod gradonačelnika, foto: J. Patarčić

Na Prvenstvu države u gađanju serijskom vazdušnom puškom za sve kategorije koje se održalo u Subotici, seniorke Streljačkog kluba “Spartak” osvojile su titulu prvaka države. Ovim, ali i povodom uspešne organizacije takmičenja, za njih je upriličen prijem kod gradonačelnika u Gradskoj kući.

Šampionsku ekipu koja se okitila titulom najboljih u Srbiji čine Milica Rikić, Sanja Sremački i Jelena Todorović, koja je istakla da joj je bila velika čast da nastupa u rodnom gradu.

“Veliko mi je zadovoljstvo bilo pucati sa našim mladim članicama. One su naše juniorke, pred njima je karijera i stvarno mi je drago što sam deo takve ekipe. Zahvalna sam i upravi kluba, koja je to omogućila i koja godinama daje sve od sebe za nas, takmičare, i nadam se da ćemo ubuduće ostvariti još veće uspehe i vratiti im na taj način”, rekla je Jelena Todorović, koja je i u pojedinačnoj konkurenciji osvojila bronzanu medalju u gađanju vazdušnom puškom.

Trener Streljačkog kluba “Spartak” Milan Jarić, zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci jer, kako je rekao, bez njihove pomoći ne bi postigli ovaj nivo organizacije i rezultata na kojima su sada.

“U poslednjih 30 godina nismo imali ovakvu organizaciju Prvenstva države vazdušnom puškom u kojoj smo dominirali u ženskoj kategoriji, gde smo osvojili titulu. Kasnije sam uspeo da saznam da u Subotici, u stvari, nikad nije bilo ovakvo takmičenje, ni u vreme dok je bila Jugoslavija”, kazao je Jarić.

Streljački klub “Spartak” trenutno broji 207 članova od kojih se 50 aktivno takmiči u pionirskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji, a kako je rekao predsednik kluba Branko Bajić, od pre četiri godine takmiče se i u disciplinama sa pištoljem.

“Do sada smo uspeli da osvojimo tri pehara. Tri puta smo se takmičili na Prvenstvu Vojvodine, gde smo dva puta osvojili treće mesto i jedno drugo mesto”, rekao je Bajić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari