"To je najbolje rešenje": Nenad Bjeković progovorio o povlačenju svoje predsedničke kandidature 1foto: Starsport

Nesuđeni predsednik Fudbalskog saveza Srbije oglasio se prvi put nakon odustajanja od borbe za fotelju Slaviše Kokeze.

Sve je juče bilo spremljeno za promociju Nenada Bjekovića na funkciju upražnjenu poslednjih godinu i po dana, ali nije bilo kvoruma za izbornu sednicu Skupštine FSS, da bi on, pod pritiskom opozicije i po direktivi izvan Savezovih kancelarija, povukao predsedničku kandidaturu pred današnje uspelo okupljanje novog saziva najvišeg tela FSS.

„Pre svega, želeo bih da kažem da mi je bilo zadovoljstvo da u proteklom periodu obavljam dužnost zamenika predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Posebno sam ponosan na saradnju sa selektorom Stojkovićem, legendom srpskog fudbala i čovekom koji je za veoma kratko vreme preporodio našu A reprezentaciju i vratio je u vrh evropskog i svetskog fudbala.

Želim da obavestim javnost da sam doneo odluku da odustanem od kandidature za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Mislim da je to najbolje rešenje, pre svega zbog jedinstva koje je u ovom trenutku, tri nedelje pre početka Mundijala, neophodno celoj fudbalskoj Srbiji.

Ceo život sam u fudbalu i nikada mi lični interesi nisu bili ispred onih kolektivnih. Zato i ovoga puta želim da selektoru Stojkoviću i njegovim momcima obezbedim što bolji ambijent pred Svetsko prvenstvo u Kataru. Hvala svima na poverenju i uspešnoj saradnji“, poručio je nekadašnji sportski direktor Partizana putem zvaničnog sajta FSS, koji će novog predsednika verovatno dobiti tek marta 2023. godine.

Pod uslovom da se do tada stišaju strasti i zatvore brojni otvoreni forntovi za prevlast u fudbalskoj Srbiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari