Toni Đerona "prelomio" - Bez Nikolića i Popovića na Alžir 1Jovica Nikolic (L), Ilija Abutovic (R)

Za dva sata, rukometaše Srbije očekuje meč sa Alžirom na startu Svetskog prvenstva. Selektor „orlova“ odredio je ko je suvišan za uvodni susret na Mundijalu.

Najviše šestanest igrača može biti u sastavu za večerašnji susret u Katovicama. S tim u vezi, selektor Toni Đerona morao je dvojicu da pošalje na tribine.

Odlučio je selektor Srbije da za uvodni meč to budu desni bek Jovica Nikolić i pivotmen Ivan Popović, dok je zbog rovitosti još ranije otpao golman Dejan Milosavljev.

Za premijeru, u sastavu će biti: Vladimir Cupara, Milan Bomaštar, Nemanja Ilić, Vanja Ilić, Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić, Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Lazar Kukić, Stefan Dodić, Predrag Vejin, Miloš Orbović, Petar Đorđić, Ilija Abutović, Uroš Borzaš i Marko Milosavljević.

Debitanti na velikim takmičenjima biće srednji bek Stefan Dodić i desni bek Predrag Vejin.

Srbija je četiri puta igrala sa Alžirom u ovom milenijumu. Tri puta je naša selekcija slavila, a poslednji put je afrička reprezentacija pobedila na Mediteranskim igrama pre pet godina. Pre 12 godina na Svetskom prvenstvu, Orlovi su jedva dobili današnjeg rivala sa 25:24, dok je u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu u aprilu 2012. godine, tada tim Veselina Vukovića slavio protiv Alžiraca sa 26:18.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari