Toni Nadal: Đoković i Alkaraz prošetaće se do finala 1foto:EPA

Deluje da će na US openu u finalu biti repriza sa ovogodišnjeg poslednjeg meča na Vimbldonu.

Novak Đoković večeras igra sa američkom nadom Benom Šeldonom za plasman u finale US opena, dok Karlosa Alkaraza očekuje daleko teži rival u liku Danila Medvedeva.

Bez obzira na fazu takmičenja, Toni Nadal, stric Rafaela Nadala i njegov dugogodišnji trener, smatra da se samo neki čudan splet okolnosti može isprečiti između novog duela dvojice najboljih tenisera današnjice u borbi za grend slem titulu u Njujorku.

Toni Nadal je danas redovni kolumnista El Paisa i u poslednjem obraćanju javnosti govorio je o potencijalnom duelu u finalu US opena.

– Nakon njihova dva poslednja meča, na Vimbldonu i Sinsinatiju, navijači sa nestrpljenjem čekaju novi poglavlje rivalstva između Đokovića i Alkarasa.

Sjajni stručnjak smatra da su obojica došli do završne faze bez previše strepnje za ishode duela od prve runde do polufinala.

– I Novak i Karlos su došli do završnice bez previše napora. Tačno je da je Srbin gubio 2:0 u meču protiv Đerea, ali je isto tako tačno da je do kraja imao vrlo malo problema da napravi preokret. U isto vreme Španac je imao samo manje poteškoće protiv Evansa, kojeg je savladao u četiri seta.

Nadal smatra da su se obojica malo i štedeli svesni kvaliteta svojih protivnika.

– Obojica su, dakle, imala manje uspone i padove i nisu nam pokazali najbolje od sebe. Smatram da su Karlos i Novak bili svesni kvaliteta njihovih protivnika i da su zato štedeli malo svoje snage u dosadašnjem delu turnira.

Jasno je Nadalu da će ga kritikovati zbog toga što je otišao toliko daleko u prognozi polufinalnih mečeva.

– Možda će me neko optužiti da predviđam ko će igrati u finalu i tačno je, ništa ne može da se uzme zdravo za gotovo i pored odličnih igara Đokovića i Alkarasa do sada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari