Topić i Đurišić uspešno operisani: Top pauzira godinu dana, a stariji Nikola do novembra 1EPA-EFE/SARAH YENESEL

Srpski košarkaši Nikola Topić i Nikola Đurišić operisani su u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nažalost, Nikola Topić pojavio se i na NBA draftu krajem juna kao povređen košarkaš, što je bitnije i uticalo na njegovu poziciju prilikom izbora (biran kao 12. pik od strane Oklahome Siti Tandera).

Nikola Đurišić, koji je od Topića stariji godinu dana, povredio se već na samom statu Letnje lige, pokušavajući da se izbori za ugovor sa Atlantom, koja ga je, takođe ove godine, izabrala u drugom krugu NBA drafta.

Obojica su prošle sezone, u uvodnom delu takmičarske godine, nastupali za Megu i kako to sudbina ume da namesti, u istom danu su i operisani.

Topiću je hirurški zahvat na prednjim ukrštenim ligamentima kolena obavljen u Los Anđelesu pod nadzorom doktora iz Oklahoma Siti Tandera. Operacija je prošla dobro, i u skladu sa očekivanjima struke, 19-godišnji plejmejker trebalo bi da se oporavlja od operacije tokom čitave naredne sezone.

Đurišić je operisao levo stopalo u Šarlotu, i uprkos tome što su prve prognoze bile takve da je trebalo da se vrati u septembru, Đurišića na parketu sigurno neće biti do novembra kada bi ponovo trebalo da bude procenjeno stanje u kome se bude nalazio.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari