Topla dobrodošlica za košarkaše Partizana u Fuenlabradi, ali novi poraz crno-belih 1foto:kkpartizan

U istorijskoj sezoni 1991/92, krunisanoj titulom evropskog šampiona, košarkaši Partizana su gotovo sve mečeve kao domaćini igrali u Fuenlabradi, predgrađu Madrida. Večeras su bili gosti svom bratskom klubu; doživeli su toplu dobrodošlicu, ali i novi poraz tokom priprema za povratničku sezonu u Evroligi – 98:84.

Nakon izgubljenog susreta u Čačku od Borca, crno-beli su doživeli identičan epilog u meču sa bratskim klubom.

U istorijskoj dvorani Fernando Martin, koja je košarkašima Partizana i Željku Obradoviću bila dom pre 30 godina, tokom sezone u kojoj je ostvaren najveći klupski uspeh, crno-beli su dočekani uz ovacije sa tribina.

Predsednik Fuenlabrade Hose Kintana i gradnonačelnik Havijer Ajala pozdravili su dalegaciju kluba na početku utakmice.

Poklone su dobili Željko Obradović i Osotja Mijailović, predsednik kluba, u čast otvaranja trening-hale nazivom „Partizan“.

Partizanu je meč sa Fuenlabradom bio treći od početka priprema. Šansu su dobili i mladi Đorđije Jovanović i Mihajlo Petrović, dok u sastavu nije bilo Džejmsa Nanalija, koji bi trebalo da bude na raspolaganju treneru Obradoviću već u nedelju, kada će crno-beli odigrati meč sa Huventudom (18.30).

najefikasniji u redovima Partizana bio je Kevin Panter sa 19 poena, raspoložen je bio i Danilo Anđušić (14p), dok je Dante Egzum dao 13 poena.

Pobednički sastav predvodio je Klevin Hena sa 18 poena, dok je odličan bio i srpski košarkaš Jovan Novak sa 13.

Partizan: Vukčević 8, Ledej 10, Koprivica 6, Panter 19, Smailagić 4, Egzum 13, Jovanović, Lesor 2, Trifunović 3, Anđušić 14, Petrović 4.

Fuenlabrada: Senglin 10, Makoa 1, Savkov 7, Hana 18, Fernandez 2, Kroma 10, Novak 13, Ejenga 8, Bejran 2, Suarez 2, Bagajoko 11, Okuo 14.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari