Trče i zarađuju novac onima kojima je potrebna pomoć: Šta je zapravo KTJ čelendž i zašto je bitno podržati ove humane sportiste? 1Foto: Privatna arhiva

KTJ (“Ko te juri”) klub čini grupa sportista koji trče, treniraju, takmiče se i prikupljaju humanitarne kilometre za one kojima je pomoć potrebna.

U januaru ova ekipa prikupila je pola miliona dinara za devojčicu Iris Stanojević, a tokom maja to čine za dečaka Danila Balaća.

KTJ Challenge #may je humanitarni izazov u kom učestvuje 150 trkača iz cele Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Trkači su podeljeni u šest timova na čelu sa kapitenima Anom Lukić, Jelenom Paunović, Petrom Petrovim, Isidorom Šarčev, Marijom Bubalo i Bogdanom Đorđevićem. Timovi su 1. maja krenuli sa prikupljanjem kilometara, na taj način što treniraju, trče i takmiče se u atletskim ili planinskim disciplinama. Najuspešniji je onaj tim koji na kraju meseca istrči najviše kilometara. Te kilometre trkači “prodaju” (npr 7000km množimo sa brojem 10 i dobijamo 70.000,00din), a sav novčani prihod daju za lečenje dečaka Danila Balaća.

KTJ Challenge traje 31 dan, a cilj je prikupiti novac, pomeriti sopstvene granice i steći neka nova prijateljstva.

Kako je došlo do ideje KTJ Challenge

“Do ideje za ovakav projekat došla sam sa svojim prijateljima nakon “pilot izazova” u novembru gde smo punih mesec dana učestvovali u takmičenju. Zanimalo nas je ko može da ostvari najveći broj kilometara, rezultate smo delili na društvenim mrežama i to je privuklo i ostale sportiste, pa su poželeli da nam se priključe. Na kraju smo se dogovorili da svako za učešće, odnosno kotizaciju, uplati novac direktno na račun deteta kojem je potrebna pomoć” navodi Sanja Mitić, jedan od organizatora projekta.

“Izazov je veoma zahtevan, podrazumeva upornost, posvećenost, dobar plan, disciplinu i timski rad.”

Kako navode, prednosti su dvojake. Em se trkači spremaju za buduće trke, em postoji još veći cilj.

Sam sadržaj treninga i sve što se sprovodi tokom izazova se deli na društvenim mrežama (treninzi, poseta prirodi, sportskim takmičenjima, itd).

Nakon januarskog i majskog izazova, održaće se još jedan u septembru. Između izazova prave se pauze, tako da je plan da se održe 3 ovakva izazova tokom ove humanitarne KTJ godine.

„Nakon što završimo ovaj majski čelendž, sledeći će biti u septembru za neko drugo dete kojem je potrebna pomoć. Pored toga, veoma sam srećna što su se trkači upoznali i što su se razvila neka nova prijateljstva, ali i ljubavi”. navodi Sanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari