Trener Čelsija branio odluku o izboru Enca Fernandeza za kapitena, govorio i o izostanku Sterlinga 1Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Trener fudbalera Čelsija Enco Mareska izjavio je da je Enco Fernandez, koji je optužen da je sa reprezentativcima Argentine pevao rasističke pesme nakon osvajanja Kopa Amerike, na današjoj utakmici protiv Mančester Sitija nosio kapitensku traku jer je prepoznao svoju grešku, kao i da ga saigrači vide kao kapitena.

Mareska je novinarima nakon utakmice, koju je njegov tim izgubio na svom terenu 0:2, kazao da je vreme da se nastavi dalje, nakon što je Fernandez priznao grešku.

„Bio je kapiten zato što vidim njegove saigrače, koji ga gledaju kao primer, kao kapitena. Ne znam za vas, ali i ja sam pravio greške i prepoznao sam ih. Kao ljudsko biće, smatram da ako prepoznaš grešku, ne bi trebalo da budeš kažnjen celog života“, kazao je Mareska.

Nakon finala Kopa Amerika, u kom je Argentina pobedila Kolumbiju, na društvenim mrežama su se pojavili snimci na kojima pojedini argentinski fudbaleri, među kojima je i Fernandez, proslavljaju pobedu rasističkom pesmom o francuskim fudbalerima afričkog porekla.

Argentinski fudbaler je zbog tog snimka uputio javno izvinjenje.

U današnjoj postavi Čelsija, zajedno sa Fernandezom, igrao je i Francuz Vesli Fofana, koji je, kada se pojavio, snimak nazvao „neskrivenim rasizmom“.

Trener Čelsija govorio je danas i o izostanku Rahima Sterlinga sa današnjeg meča, nakon što su njegovi zastupnici zatražili pojašnjenje zbog čega nije bio u protokolu za utakmicu, navodeći da je u pitanju „samo tehnička odluka“.

„U narednim danima ćemo dati pojašnjenje, ukoliko budemo morali“, kazao je Mareska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari