Trener Crvene zvezde posle poraza u Norveškoj: Negde se nismo snašli, ali, bolje 2:1, nego 2:0 1Foto: EPA-EFE/Mats Torbergsen

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je posle poraza njegovog tima od Bodo Glimta u Norveškoj rezultatom 2:1 (0:0) u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona, da je srpski šampion ostvario dobar rezultat.

Crveno-beli su bili u minusu dva gola posle sat vremena igre, ali su u finišu zaigrali bolje i preko Mimovića postigli gol koji im daje nadu da će se plasirati u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.

„Znate kako… Igramo protiv jedne ekipe koja želi prostor pozadi, želi tranziciju, trčanje… Jako dobro igraju na ovoj podlozi, videli ste kako oni kontrolišu tu loptu, to je stvarno fascinantno gledajući ovako uživo. Imaju sistem i ono gde smo mi hteli negde otprilike da im spustimo te prostore, da im ne dozvolimo tu njihovu igru… ‘Ajde da kažem da smo donekle to i uradili. Međutim, kada imate toliki pritisak, malo je trebalo da budemo i hrabriji kada smo imali loptu u nogama, ali nije ni to lako kada imate taj visoki pritisak koji oni igraju stvarno fantastično. Možda se negde nismo ni snašli“, rekao je Milojević.

On je zatim podvukao i dobre strane u igri svog tima.

„U drugom poluvremenu smo se dogovorili da treba slobodno, i po cenu da se pogreši, da to nije nikakav problem. U svakom slučaju, dosta je to dobro funkcionisalo i sa izmenama. Videli ste danas Milsona koji je pravio dosta problema, ušli smo u neku trku sa njima, gde je bio i veliki rizik“, izjavio je Milojević i dodao:
„Ono što je stvarno interesantno je da su stvarno davali golove onako kako Bode inače daje. Mi smo to znali, nismo uspeli da blokiramo, ali dobro… Šta je, tu je, idemo dalje – imamo drugo poluvreme u Beogradu i osam dana da se spremimo. Nadamo se da ćemo uz naše navijače da damo sve od sebe“.

Revanš je na programu na stadionu „Rajko Mitić“ za osam dana i trener crveno-belih očekuje da će njegov tim do tada podići formu.

„Rezultat kao rezultat je mnogo bolji 2:1 nego da je ostalo 2:0. Bode ima svoj način i stil igre i ništa se tu neće promeniti u Beogradu. Mislim da će biti otvorena utakmica, prsa u prsa. Igramo pred našim navijačima, daćemo sve od sebe. Ja čestitam mojim igračima prvo što su dali sve od sebe, to je jako bitno. Rekao sam da rastemo, meni Bode nije nepoznanica, mi smo nepoznanica – koliko možemo, šta možemo. Imamo osam dana, pripremićemo se“, podvukao je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari