Trener Denvera oštar posle poraza u Portlandu: Bili smo sramotni, trenutno ne možemo da čuvamo protivničke igrače 1Foto: Beta/AP/Rick Bowmer

Prosečno i mimo očekivanja startovali su Denver Nagetsi u sezoni u kojoj bi trebalo da budu ravnopravan takmac najvećim konkurentima u borbi za titulu. U prva četiri meča imaju skor 2-2; trenera Majkla Melouna naročito je zaboleo način na koji su doživeli poslednji poraz u Portlandu (135:110).

Nakon vođstva na poluvremenu, Nagetsi su u nastavku primili čak 80 poena, doživevši ubedljiv poraz u Oregonu.

Retko koji napad rivala mogli su da odbrane u trećoj i četvrtoj deonici. Ako se pritom uzme u obzir da je Nikola Jokić bio indisponiran, što se ogledalo i u podatku da je prvi put u poslednjih osam meseci bio jednocifren (9p,9sk,9as) poraz je bio prouzrokovan sa više aspekata i nekako logičan.

Odbrana Nagetsa u prve četiri utakmice predaleko je od standarda učesnika plej-ofa. Denver ima drugu najlošiju defanzivu u šampionatu, prosečno rivalu dopušta čak 124,5 poena, uz 40 odsto uspešnosti u šutu sa distance.

Majkl Meloun, trener Nagetsa, naročito je bio kivan posle debakla doživljenog u Oregonu.

„Bili smo sramotni. Nismo se trudili posle prve četvrtine, nismo uopšte igrali odbranu. Trenutno uopšte ne možemo da čuvamo (igrače) u situacijama jedan na jedan“, iskren je bio šef struke Denvera, nakon ubedljivog poraza u Portlandu.

Već u četvrtak uveče, Nagetsi bi trebalo da pokažu rekaciju; u goste im dolaze Lejkersi.

Meč sa „jezerdžijama“ biće  nova prilika za Nikolu Jokića da preskoči Vilta Čembrlena po broju tripl-dabl učinaka u regularnom delu sezone (obojica imaju po 78).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari