Trener Denvera ponovo zatečen i oduševljen: Jokić je verovanto član Mense, daleko je ispred svih, sve zna 1Foto: EPA-EFE/DUSTIN BRADFORD SHUTTERSTOCK OUT

U Koloradu impresionirani likom i delom Nikole Jokića.

Dugih devet godina sarađuju Majk Meloun i Nikola Jokić. Čini se da  je u skoro decenijskom radu šef struke Nagetsa video sve što jedan genijalan košarkaški um može da ponudi, međutim Srbin, izgleda, i dalje uspeva da iznenadi svog trenera.

Nije tajna i da je Jokić uspeo da sačuva Melouna kada je posle „babla“ 2020. godine uprava spremala njegovog naslednika u liku Čonsija Bilapsa. Jednostavno, najbolji košarkaš u istoriji kluba iz Kolorada tada je rekao da ne vidi sebe pokraj bilo kojeg drugog trenera u Nagetsima i čitava priča u vezi sa smenom Melouna odmah je utihnula.

Njih dvojica nastavili su utabanim putem, prošle seozne osovjili su šampionski naslov, a čini se da su posle petog meča sa Vulvsima povratili taj šampionski sjaj.

– Jokić je verovatno član Mense. Tokom plej-ofa, ispitujem momke oko tih odluka u igri, oko individualnih tendencija, oko plana igre. I Nikola je daleko ispred svih. On sve zna. Rudi Gober je četvorostruki dobitnik nagrade za najboljg defanzivca lige, budući član Kuće slavnih. Ali Nikola te izigra, pročita te, zna kako da se izbori sa svim što baciš na njega. Najbolje stvar je što nikada neće to pitanje da potencira. Mnogi momci će da kažu: Sad ću ovo, sad ću ono… Ne, Nikola će da čita igru, uzme šta mu daš i natera te da reaguješ na njegove poteze – ilustrativan je bio Meloun.  inače kućni prijatelj porodice Jokić.

Ne samo što je ubacio 40 poena, imao sedma skokova i čak 13 asistencija, Jokić je za svo to vreme ostao bez i jedne izgubljene lopte što je naročito fascinantno.

– Ta inteligencija, ta nesebičnost, osećaj da upiše 13 asistencija, da sve oko sebe učini boljim. Za mene, to je ono što ga je uvek odvajalo od drugih igrača. To je definicija veličine. Kada sve oko sebe činiš boljim.

Meloun je otkrio o čemu je pričao sa Džamalom Marejom posle pete utakmice.

– Posle utakmice pričao sam sa Džamalom i on mi je rekao: ‘Čoveče, Nikola je baš dobar’. Kakvo potcenjivanje, a-ha-ha. A i Džamal je zaista, zaista dobar. I to što se njih dvojica toliko cene, što jedan drugog ne uzimaju za gotovo, to je posebno i to mi se mnogo dopada. Nikola je šutirao 15/22, ubacio dve trojke, išao na penale, sve je radio danas, bilo je zabavno gledati ga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari