Trener golmana fizički napao šefa stručnog štaba Užičana 1Veljko Simić Foto: Infopress.rs

Upravni odbor GFK Sloboda iz Užica je iskjučio iz tog kluba Veljka Simića, trenera golmana jer je, tokom utamice užičkog tima sa kragujevačkom Sušicom, fizički napao Gorana Đukića, šefa stručnog štaba Slobode.

„Upravni odbor je, na sednici održanoj 11. oktobra, doneo odluku da se Veljko Simić momentalno isključi iz kluba. Upravni odbor daje punu podršku šefu stručnog štaba Goranu Đukiću i igračima i očekuje da nastave sa pružanjem dobrih igara i sa pobedonosnom serijom“, saopštila je uprava užikog kluba.

Takođe, na istoj vanrednoj sednici, održanoj dan nakon incidenta, Upravni odbor je istakao da „Sloboda nikad nije i neće podržavati nasilje na sportskim priredbama“.

„U konkretnom slučaju, radi se o neprihvatljivom potezu pojedinca koji će zbog toga snositi posledice. GFK Sloboda očekuje da nadležni organi urade svoj deo posla i da će Veljko Simić, zbog učinjenog krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, biti najstrože kažnjen“, saopštio je UO užičkog kluba.

Tokom utakmice na užičkom stadionu „Radomir Antić“, u nedelju, 10.oktobra, Đukić je opominjao rezervne igrače Slobode, među kojima je sedeo i Simić, da ne dobaciju fudbalerima na terenu. Simić je, navodno, nastavio da viče, pa mu je Đukić naredio da napusti stadion, ali Simić je ustao, prišao Đukiću i udario ga šakom u glavu i nakon toga je otišao sa stadiona.

U nastavku utakmice, koja je nakratko bila prekinuta, Sloboda je rezultatski pobedila kragujevačku ekupu, ali taj incident je pobedu Užičana preokrenuo u sportski poraz.

U užičkoj Slobodi, ističu da se to nikada nije dogodilo od osnivanja tog kluba 1925. godine i da je to sramota za užički sport. Predsednik UO GFK Sloboda Aleksandar Milivojević je rekao za Nova.rs da Simiću „to nije prvi put“ i da je sklon nasilničkom i incidentnom ponašanju“ ali, kako je dodao, „to do sada nije bilo u meri koju je dostigao“.

„Pokušavali smo ranije da sve dovedemo sa njimu u red, ali nije vredelo“, kazao je Milivojević i poručio da je to što se dogodilo „sramota za klub, Užičane, ali ponajviše za ime stadiona „Radomir Antić“.

Ponašanje Simića, protiv koga je pokrenita istraga, osudili su i navijači Slobode i drugi Užičani koji su, na društvenim mrežama, izražavali ogorčenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari