Trener Jang Bojsa pred duel sa Crvenom zvezdom: Mi smo autsajderi, ali smo došli u Beograd da pobedimo 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Trener Jang Bojsa Rafael Viki rekao je da će navijači imati važnu ulogu u duelu drugog kola Lige šampiona, u kojem njegov tim u sredu (21.00) igra u Beogradu protiv Crvene zvezde.

On je dodao da se nada da atmosfera na stadionu „Rajko Mitić“ neće uticati na njegove igrače.

– Ne može se trenirati taj osećaj. Neki su to doživeli, a mi kao stručni štab ćemo pripremiti svoj tim. Biće žučno, glasno, slaviće se svaki pogodak, ali moramo to da preokrenemo to u pozitivnu situaciju za nas. Za takve utakmice se vežba i trenira. Koga god da pitate da li hoće da igra pred tihim ili bučnim navijačima, reći će vam ovo drugo. Ne može ovakav stadion da bude tih, na nama je da preokrenemo tu atmosferu, da igramo sa mnogo vere, kao protiv Lajpciga. Videćemo da li ćemo uspeti da utišamo stadion sa 50.000 navijača. Ne smemo da dozvolimo da nas isprovociraju – rekao je trener švajcarskog kluba na konferenciji za medije na stadionu „Rajko Mitić“.

Viki nije direktno odgovorio na pitanje da li će se Jang Bojs i Crvena zvezda boriti za treće mesto u Grupi G, u kojoj su još i Mančester siti i Lajpcig.

– To je teško reći. Znamo da je Mančester siti najbolji tim, barem po mom mišljenju. Lajpcig je super tim iz Bundeslige. Mi smo autsajderi, ali ulazimo sa ambicijom u mečeve, želimo da postignemo pogodak. Da li će ova dva meča sa Crvenom zvezdom biti odlučujuća, teško je reći. To su sve nadmetanja i u svakoj utakmici hoćemo da uzmemo tri boda – rekao je Švajcarac, i doda da je u nekoliko navrata gledao mečeve crveno-belih u ovoj sezoni:

– Pogledao sam različite utakmice Crvene zvezde iz lige i sa Mančester sitijem. Poznat nam je protivnik, znamo da je to odličan tim i veliki klub i zato znamo šta nas sutra čeka. Što se tiče te tradicije i istorije, između Jang Bojsa i klubova iz Beograda, nije mi to iskreno poznato, a nije ni odlučujuće za sutrašnju utakmicu.

Trener Jang Bojsa saopštio je i da su svi igrači švajcarskog tima spremni za meč sa Crvenom zvezdom, osim veziste Kastriota Imerija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari