Trener Partizana: Bolje biti ranjeni lav, nego dresirana pudlica u cirkusu 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Uprava crno-belih krivca za izgubljena dva boda protiv Javora u poslednjem kolu Superlige (3:3) pronašla je u sudijama; Partizan se vratio na minus sedam u odnosu na Crvenu zvezdu i sa te distance dočekaće sutra niški Radnički u 17. kolu domaćeg šampionata.

Nastavili su večiti rivali, da čim im nešto nije po volji, saopštenjima krenu da upiru prstom na sve i svakoga i time populistički pokušavaju da akcenat sa terena prebace na neke druge faktore.

Partizan je najveći krivac što Javor nije pobedio i matirao ga na vreme (a imao je izglednih prilika), i trebalo bi na taj način da prihvati gubitak dva boda, baš kao što je bio realan u sublimaciji učinjenog u Nici, u kojoj je izgubio od boljeg i uigranijeg tima, u poslednjem kolu Lige koneferncija (2:1).

Staložen, smiren i racionalan, Gordan Petrić, u odnosu na upravu, nije izgubio fokus posle dva vezana neuspeha, naprotiv, ističući u najavi utakmice sa Radničkim da njegovi puleni neće imati neko opterećenje, za njih nepoznato od starta šampionata.

„Pritisak se stvara na neku drugu stranu. Kad bih vam iskreno pričao ono što kažem prijateljima… Meni nije teško da kažem. Najveći problem u srpskom fudbalu su Zvezda i Partizan, nekad problem pravi Zvezda, nekad pravi Partizan, trenutno zadnjih nekoliko godina Zvezda pravi taj problem i to je očigledno. Nemam ništa protiv toga, jedino što se stvara, rekao sam ranije, da ne dozovlimo da se narod posvađa zbog fudbala“, razmišljanja je šef struke Partizana.

„Da li je pritisak na njima? Ne, to neko drugi stvara, kako stvara, možda veštački, ono što znam je da ćemo se mi boriti da svaku utakmicu odigramo na najbolji mogući način. Bolje biti ranjeni vuk u toj borbi, nego dresirana pudlica u cirkusu. Bio je pritisak kad sam došao, sad šta god da se desi nemam pritiska.“

Dodatno je Petrić obrazložio svoje razmišljanje da je trenutno Crvena zvezda ta koja stvara problem.

„Ja sam rekao ovo što sam rekao, odnosno da ne bih voleo da se narod posvađa zbog fudbala. Video sam protiv Pazara, ja to osećam na terenu i kao bivši igrač i sad kao trener. Kažem kad nastaje problem u nekim situacijama, ne žalim se, nekad je i Partizan imao situacije da mu neko dozvoljava da se progleda kroz prste, to se dešava sa Zvezdom i opterećuje nas. Od utakmice do utakmice ćemo gledati svoj posao i pokušati da svaku dobijemo i pružimo maksimalno dobru igru da bi navijači uživali. To se oseća, nemojte da se lažemo, da li će Partizan biti prvi ili drugi, videćemo. Ja nemam problem da kažem to.“

Nastavio je trener Partizana sa isticanjem stanovišta da se Zvezdi „gleda kroz prste“.

„Odnosi se na sudije naravno. U Evropi nije bilo VAR-a. Za start Meniga protiv Javora koji je bio za žuti karton pitao sam sudiju zašto ne da žuti karton. Sudi ono što vidiš i nemaš problem što se tiče nas. Meni ta pomoć ne treba, vi se slažete da je ono žuti karton, okrenuo sam se i izvinio što sudija nije dao mom igraču žuti karton. Sve dok ne dođe do toga, Zvezda i Partizan su problem srpskog fudbala, nekad se pomagalo Partizanu, poslednjih par godina se pomaže Zvezdi, to je očigledno, nemam šta da krijem. Mogu i imam pravo da kažem. Mi se ne pravdamo. Trebalo je da završimo protiv Javora, ali da se ne stvara neka priča, neka saopštenja, to nama ne treba niti kažem da je trebalo ili da nije, da je Partizan poslao saopštenje, nije trebalo ni Javor, ja ne verujem da su to oni uradili nego neki drugi. Mi nismo slikari, mi se bavimo ovim poslom.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari