Trener Partizana iskren: Da se ne lažemo, u klubu nisu verovali da ćemo biti prvi 1Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Igor Duljaj akcenat stavlja na evropsku ulaznicu, a ne na titulu.

Uspevaju crno-beli da ostanu na vrhu tabele. Oni 25. kolo dočekuju sa bodom prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, što je rasplet događaja kojim se nisu nadali ni mnogi u klubu.

– Vratio bih se u blisku prošlost, minulog leta nam nisu davali šanse, mnogi ni u klubu nisu verovali da ćemo biti treći-četvrti. Da se ne lažemo, to je istina, činjenica. Stvarno razmišljamo od danas do sutra – ubeđen je Duljaj mada se sa njegovim razmišljanjima verovanto ne bi složili Miloš Vazura i Milorad Vučelić, vodeći ljudi u klubu.

Šefu struke crno-belih u fokusu je plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, a ne titula prvaka Srbije, na koju navijači Partizana čekaju od 2017.

– Naravno da Partizan ne trpi neuspehe, bilo bi pogubno da ostane bez Evrope i bez finansijske inijekcije. Na neki način sam oduzeo klubu finansijski dobitak prošle godine, ispadanjem iz UEFA takmičenja, ali sam na neki način, prodajama Kristijana Belića i Mihajla Ilića vratio stvari na nulu. Pokazalo se da Partizan ima igrače na koje može da računa i od kojih može da profitira. A nisam obećavao ni titulu, ni kup. Za nas je najvažnija evropska karta.

Uverava Duljaj da ni i igrači Partizana ne razmišljaju o tituli.

– Ne, zato što svakodnevno pričamo i ako se neko malo zanese moramo da se spustimo na zemlju. Kad misliš da si najjači, tad si najslabiji.

Prvi čovek stručnog štaba pozvao je navijače da se okupe u što većem broju na sutrašnjem meču sa kruševačkim Napretkom (16.55).

– Znam da je termin nezgodan, da mnogi rade do pola pet ili pet, ali neka dođu makar na drugo poluvreme, jer se i na derbiju pokazalo koliko nam podrška navijača znači. Vi ste nas štit, barijera od mnogih stvari. Dođite, makar na drugo poluvreme.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari