Trener Zvezde posle trijumfa u Milanu: Dezorganizovali smo Armani 1Foto: Starsport

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je posle meča 21. kola Evrolige u kojem je njegov tim pobedio Armani u Milanu (76:62) da je to bila najbolja defanzivna utakmica crveno-belih od kad on vodi ekipu.

– Čestitam igračima za partiju, reakciju posle Asvela. Uradili smo sve što nismo u prethodnoj utakmici. Igrali smo vrlo dobro u odbrani, možda defanzivno najbolja utakmica do sada. Dezorganizovali smo napad Milana, dozvolili im samo 62 poena, imali su samo 14 asistencija. Iz odbrane smo kontrolisali duel. Očigledno je prvo poluvreme bilo dobro. Milano je potom reagovao i važno je bilo to što nismo paničili, kontrolisali smo utakmicu posle prvih pet minuta drugog poluvremena. U četvrtoj četvrtini igrali smo pametno i u napadu i u odbrani i 100 odsto smo zaslužili pobedu – rekao je Grk.

Sferopulos nije želeo da odgovori na pitanje kako je uspeo da spremi igru u odbrani za duel u Milanu.

– To je profesionalna tajna. Rekao sam im da moramo da igramo odbranu, mnogo bolje nego na poslednjoj utakmici i videli ste kako su reagovali – rekao je trener Zvezde, a potom rekao kako su se povredili Nedović i Tobi:

– Završili smo duplo kolo, imali vrlo težak raspored, pet utakmica u deset dana, u pet različitih država. Nije bilo lako. Uradili smo dobar posao, uzimajući u obzir ove dve duple nedelje u Evroligi. Nedović i Tobi su imali probleme sa mišićem i videćemo šta je sa njima čim se vratimo u Srbiju.

U sledećem kolu Evrolige košarkaši Crvene zvezde u četvrtak 18. januara dočekuju Baskoniju (19.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari