Trener Zvezdinog protivnika u plej-ofu za Ligu šampiona: Ne igra veliku ulogu to što srpski prvak ne gubi u domaćem prvenstvu 1Foto: EPA-EFE/Artur Reszko

U prvoj utakmici plej-ofa za fudbalsku Ligu šampiona Crvena zvezda u utorak u 21 čas igra kao gost tima Bode iz istoimenog norveškog grada.

Trener domaćina Ćetil Knutsen, koji je na tom mestu od 2018, smatra da su crveno-beli skup veoma dobrih individualnih igrača s međunarodnim iskustvom.

„Mnogo je reprezentativaca, ofanzivnih fudbalera. Ne želim da navodim jednu ili dvojicu, znam da ćemo da sretnemo mnogo kvalitetnih rivala. Mi smo dobro pripremljeni za to“.

Drugo pitanje novinara Sport Kluba glasilo je – ko će imati veću prednost domaćeg terena, Bode zbog veštačke trave ili Crvena zvezda sa 45.000 navijača u revanšu u sredu, 28. avgusta (21 čas)?

„Uvek je bolje igrati pred 50.000 ljudi, ali sam veoma ponosa da smo domaćini na Aspmiri. Imamo 8.000 navijača i veoma se radujemo njihovom dolasku. Srećni smo i što ćemo gostovati na istorijskom stadionu Marakani“.

Norveški mediji apostrofirali su da Crvena zvezda nije izgubila takmičarsku utakmicu od decembra.

„To je tačno. Zvezda je dominantna ekipa u domaćim okvirima, naučena je da pobeđuje. Ima, međutim, i nedostatke. Ne igra veliku ulogu što ne gube u prvenstvu. Pozajemo dosta dobro njihov tim, prilagođavaju se protivnicima. Optimisti smo.

Smatra Knutsen da nema favorita:

„Šanse su 50:50. Bitno nam je da odigramo u skladu sa našom kulturom. Utakmica nam dolazi u dobrom trenutku i imam dobar osećaj“, zaključio je Knutsen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari