Trenutno najbolja teniserka sveta moći će da nastupi na ovogodišnjem Vimbldonu: Ukrajinke nas mrze, a naš uticaj na rat je ravan nuli 1Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Arina Sabalenka nije mogla da nastupi na prošlogodišnjem Vimbldonu zbog odluke britanskih vlasti i organizatora turnira da zabrani učešće beloruskim i ruskim igračima, ali će ove godine moći da učestvuju na najpoznatijem takmičenju u ovom sportu.

– Ništa se od tada nije promenilo, Ukrajinke nas i dalje mrze, kao da smo mi krivi za rat, kao da imamo nekog uticaja. Drago mi je što ćemo moći da igramo na Vimbldonu, ali sve dok traje rat ništa se neće promeniti u našim odnosima – izjavila je trenutno drugoplasirana na WTA listi.

Sabalenka kaže da je prestala da krivi sebe za stvari koje nisu pod njenom kontrolom.

– Jedina stvar koja se promenila od početka rata je da sam prestala da razmišljam o tome, da sam se usredsredila na sebe. Shvatila sam da ja ništa loše nisam uradila Ukrajini. To nije moja krivica, niti ruskih i beloruskih sportista. Mi smo samo atlete koje se bave svojim poslom. Naš uticaj na sve što se dešava ravan je nuli.

Od početka sezone, Arina je osvojila Australijen open i masters u Madridu, probila se na drugu poziciju svetske liste i po mišljenju većine stručnjaka trenutno je najbolja igračica na svetu.

Nakon pobede nad Igom Švjontek u finalu turnira u glavnom gradu Španije znatno se približila Poljakinji u borbi za vrh WTA liste, a sudeći po trenutnoj formi, mogla bi da preuzme prvo mesto baš na predstojećem Vimbldonu.

– Prvo mesto mi nije prioritet. Cilj je da osvajam što više titula, a to će doneti svetski vrh. Osvajanje prve gren slem titule u Melburnu donelo mi je slobodu, jer sam ranije bila pomalo opterećena činjenicom da nemam nijedan takav trofej. Ne možete sebe smatrati vrhunskom teniserkom ako ne pobedite na bar jednom gren slemu – izjavila je Beloruskinja, koja trenutno nastupa na nastersu u Rimu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari