Tri zanimljiva transfera: Na fudbalskom atlasu Đuka izabrao Atlas, Sanogo u Pančevu, Bojović FAP mašina (FOTO) 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbalski transfer dana je bio zvanični dolazak francuskog asa Kilijana Mbapea u Real, spektakularno obeležen na stadionu „Santijago Bernabeu“, a potpisi su se stavljali i na drugim krajevima pijace.

Izdvajamo tri zanimljiva u vezi s našim fudbalom.

Uroš Đurđević (30), koji je u sezoni 2015/17, poslednjoj u kojoj je Partizan bio prvak pre prevlasti Crvene zvezde, podelio zvanje najboljeg strelca Superlige Srbije sa saigračem među crno-belima Brazilcem Leonardom (po 24 gola), otišao je u Meksiko.

Na fudbalskom atlasu izabrao je Atlas iz Gvadalahare.

 

Za tri godine ugovora trebalo bi da dobije četiri miliona dolara.

 

Pored izazova u novom prvenstvu igraće s crveno-crnima i u Kupu ligaša Meksika i SAD gde trofej brani Inter iz Majamija s Mesijem.

Prethodnih šest sezona igrao je u Sportingu iz Hihona u drugoj španskoj ligi. Dao je 66 golova.

U srpski fudbal se vratio Seku Sanogo (35), defanzivni igrač sredine terena iz Obale Slonovače, koji je učestvovao u četiri titule Crvene zvezde (2020-23).

U drugom delu sezone 2022/23. bio je s Marakane pozajmljen francuskom drugoligašu Parizu, a zatim je u prošloj igrao u švajcarskom drugoligašu Šafhauzenu.

Uzeo ga je pančevački Železničar, koji je kroz baraž opstao u najboljem društvu.

 

 

 

 

Milan Bojović (37), koji sa 103 gola najbolji strelac državnog šampionata, dogovorio se s pribojskim FAP-om, srpskoligašem.

U prošloj sezoni je nosio dres kruševačkog Napretka (tri pogotka u Superligi).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari