Vozač ekipe Bron GP, Brazilac Rubens Barikelo, pobednik je trke za Veliku nagradu Evrope koja je vožena u Valensiji.

On je do premijerne pobede u sezoni, a prve posle trijumfa na trci za Veliku nagradu Kine 2004. godine, došao u vremenu od 1:35.51.289 sata. Za njim su na cilj stigli Luis Hamilton iz ekipe Meklaren Mercedes i Kimi Raikonen iz Ferarija.

– Ovo je bio izuzetno dobar vikend za mene, osećam se zaista fantastično posle pobede koju sam dugo čekao. Zahvalio bih se svom timu jer je sve delovalo besprekorno. Želeo sam ovaj trijumf zbog sebe, svog tima ali i svoje zemlje – izjavio je vidno uzbuđeni Barikelo posle trke.

Do bodova na 11. trci u sezoni stigli su i Heiko Kovalainen u Meklarenu, Nik Rozberg u Vilijamsu, Fernando Alonso u Renou, Barikelov klupski drug Dženson Baton i vozač ekipe BMW Zauber Robert Kubica.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Britanac Dženson Baton koji ima 72 boda, dok je Barikelo izbio na drugu poziciju sa 54 osvojena poena. Treći na listi je Veber (52) a četvrti Fetel (47). U plasmanu konstruktora vodeća je ekipa Brona GP sa 126 bodova, dok je drugi tim Red Bula sa 98.5 poena. 100. trijumf Brazilaca

Trijumf na ulicama Valensije je deseta pobeda Rubensa Barikela u karijeri, ali i 100. trijumf brazilskih vozača u Formuli 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari