Trinkijeri kao prava inspiracija 1Luka Mitrović foto: Srđan Stevanović /Starsport

Nisu u Bajernu ove sezone podelili karte ni nalik prethodnoj koja se završila prvim plasmanom u plej-of Evrolige u istoriji kluba. Mnogo je tu „sumnjivih štihova“ pogotovo kada je najelitnija konkurencija u pitanju.

Od proverenih asova, Crvenoj zvezdi će večeras u hali „Aleksandar Nikolić“ biti neophodno da pročita, pre svega, iskusnog stručnjaka Andreu Trinkijerija i njegovog najvećeg oslonca Vladimira Lučića (20.45).

Crveno-beli večeras završavaju dupli program duelom sa ekipom koja je u sredu pretrpela žestok nokaut u Atini.

Pokazali su puleni Dejana Radonjića protiv Barselone da je meč sa Uniksom bio izuzetak i da olaka kapitulacija na svom terenu više nije opcija.

Bajern je stigao u Beograd posle krajnje lošeg iskustva u Atini. Olimpijakos je samo potvrdio stanje u kojem se nalaze Bavarci, mahom čim pređu granicu Nemačke.

Od osam ovosezonskih gostovanja, slavili su samo u dva navrata (Alba, Žalgiris), poslednji put pre mesec i po dana. Van Bavarske problemi u oba pravca igre samo im se multiplikuju, a neretko rivalima dozvoljavaju da ubace više od 80 poena.

Iako je neko ko insistira na agresivnoj odbrani na perimetru, sa „flešom“ kao relevantnom opcijom u branjenju rivalskog „pika“, Trinkijeri nikako ne uspeva da koncepcijski napad Bajerna učini kolektivnijim, sa daleko tečnijim protokom lopte.

Večerašnji meč biće i povratnički nastup Korija Voldena protiv bivšeg tima, ali i Kej Si Riversa, koji je, takođe, imao kratak mandat u crveno-belom dresu.

Bajern je poprilično poremetila povreda Daruana Hilijarda, koji je bio najpouzdanija opcija na poziciji dvojke i jedini uz Voldena koji je trojke šutirao u procentima iznad 40 odsto.

Videlo se već na gostovanju u Atini da su bez Hilijarda procenti rapidno opali (28 odsto), dok organizacije igre gotovo da i nije bilo (svega 10 timskih asistencija). Vajler-Beb i Volden nisu klasični plejmejkeri i bez povređenog Šiška produktivnih ideja u napadu osetno manjka.

U Zvezdi bi trebalo da se koncentrišu na centarsku liniju rivala, koja je u produktivnom smislu najisplativija za ekipu Andree Trinkijerija. Rabit, Hanter, Tomas i Lučić dovoljno su kompatibilni.

Lučić je neko u kojeg italijanski stručnjak ima najviše poverenja. Povezuje ih i strast prema Partizanu čije su interese u jednom periodu svojih karijera zastupali i Jaramaz, kao i Volden.

U odsustvu Šiška i Hilijarda, Jaramaz je u poslednje vreme dobio više prostora i nema sumnje da će i večeras Trinkijeri pokušati da iskoristi njegovu umešnost u igri jedan na jedan.

Lučić je, pak, konstantno prisutan na ofanzivnom skoku; odličan je u tranziciji i u igri na otvorenom terenu i kao izraziti atleta sposoban je da u odbrani preuzima i pokriva više pozicija. U Bajernu mu na strani pomoći nema ravnog.

Bajern kolektivno, ima drugi najlošiji napad u Evroligi (svega 13,3 asistencija po meču) i generalno se u tom aspektu mnogo muči. Dokaz tome je i podatak da su u odnosu asistirani poeni/izgubljene lopte tek 15. u konkurenciji od 18 timova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari