Trinkijeri: Šutnuli su nas u zadnjicu, i to vrlo jako 1foto EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Bavarci prolaze kroz težak period u najelitnijem takmičenju. Protiv Baskonije su vezali treći poraz u Evroiligi (76:81) što je Andreu Trinkijerija, trenera Bajerna veoma pogodilo.

Očekivao je italijanski stručnjak da će njegovi izabranici nakon izgubljenog meča od Crvene zvezde u Beogradu pokazati adekvatnu reakciju i na svom parketu, doduše pred praznim tribinama, odigrati daleko bolje u oba pravca. Ipak, Baskonija je neočekivano bila daleko bolji tim; izabranici Nevena Spahije vodili su gotovo sve vreme i na kraju napravili brejk u Minhenu.

Prošlosezonski plejmejker Bajerna, Vejd Baldvin ispostavio se kao nepremostiva prepreka (30p) i faktor zbog kojeg će se svi u Bajernu zamisliti, s obzirom na to da prethodnog leta nisu hteli da ispune finansijske zahteve Amerikanca, zbog čega je i odlučio da pređe u Baskoniju.

„Čestitam Baskoniji. Ovo je bila naša najlošija utakmica. Stvarno su nas snažno šutnuli u zadnjicu. Nismo imali nikakvu reakciju. Ovo je bila stvarno loša utakmica. Ovo je prvi put da je moj tim bio ‘ravna linija’ – bez reakcije, bez emocija, bez ičega. Zbog toga je ovo jako težak poraz“, slikovit je bio Trinkijeri u opisu loše partije njegovih izabranika posle koje su Bavarci na skromnih 7-10 u Evroligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari