Trinkijeri ubeđen: Partizan je slabiji nego prošle godine, Lesor je nezamenjiv (VIDEO) 1foto EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Italijanski stručnjak, koji je ne tako davno vodio Partizan, naveo razloge zbog kojih smatra da su crno-beli slabiji u poređenju sa prošlom sezonom.

Doživela je ekipa Željka Obradovića tokom leta osetne promene. Četvorica veoma bitnih igrača napustila su klub (Egzum, Lesor, Papapetru i Madar) a dovedene su zanimljive alternacije među kojima su i Pi Džej Doužer i Frenk Kaminski bez ikakvog pređašnjeg znanja igranja košarke u evropskim okvirima.

Iako kompaktnost ekipe ne bi trebalo da bude narušena, Andrea Trinkijeri, dokazani italijanski stručnjak, koji je posle letošnjeg razlaza sa minhenskim Bajernom bez angažmana, smatra da je Partizan igrački slabiji u odnosu na prošlu sezonu.

– Zato što su ostali bez nezamenjivog igrača kao što je Lesor. Možda čak i Egzuma, ali Pi Džej Doužer je sve bolji iz utakmice u utakmicu. Doveli su visokog centra poput Kaminskog, ali im i dalje nedostaje igrač atletskih sposobnosti kakve je imao Lesor – jasan je Trinkijeri.

I na osnovu njegove opservacije može se razumeti nastojanje kluba da dovede centra sličnih motoričkih i atletskih sposobnosti koje krase Matijasa Lesora.

Trinkijeri veoma ceni košarkaške sposobnosti francuskog centra i u razgovoru za Area52 emisiju detaljnije je prezentovao njegove igračke karakteristike.

– Klasičan centar koji može da napravi velike stvari u Evroligi. Krupan je, razume igru, dobro širi teren. On je tip igrača koji je odmah spreman da igra.

Italijanski stručnjak pričao je gotovo o svim ovosezonskim učesnicima u Evroligi. Stava je da je Panatinaikos zaista angažovao brojna proverena igračka imena, ali da neće biti kadar da se domogne same završnice takmičenja. Takođe, jedino je berlinsku Albu otpisao, u smislu kapaciteta da se nađe u plej-ofu, prevashodno jer je ostala bez sjajnog Luka Sikme koji je pojačao Olimpijakos.

– Prema mom mišljenju, Asvel je bolji od Albe. Odlazak Sikme je veliki udarac za njihov sistem. Nije lako pronaći igrača koji postiže 8-9 poena i beleži 7-8 asistencija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari