Tristan nije "šaljivdžija" kao Janis: Vukčević protiv Lejkersa još bolji nego protiv Milvokija 1Foto: AP/John McDonnell

Mladi srpski košarkaš pružio zapaženu partiju u porazu Vašngtona od Los Anđeles Lejkersa (120:125).

Kao „izgubljen u prevodu“, verovanto je tako delovao Janis Adetokunbo, nakon što je posle poraza Milvokija od Vašingtona „otkrio“ da mu se Tristan Vukčević poverio da razmišlja da nastupi za reprezentaciju Grčke.

Odmah su se upalili alarmi u Košarkaškom savezu Srbije, verovatno je kontaktiran i sam košarkaš Vizardsa, a signal za uzbunu ugasio se tek pred kraj jučerašnjeg dana kada je obznanjeno da je doskorašnji igrač Partizana već u porceduri za dobijanje dozvole od strane FIBA kako bi mogao da zaigra za „orlove“.

Fino se Janis, sigurno nenamerno, poigrao sa živcima košarkaške javnosti u Srbiji, baš kao i Tristan, koji sat kasnije, sa odbranom Lejkersa.

Nažalost, Vizardsi nisu uspeli da posle pobede nad Milvokijem, naprave još jedno iznenađenje, ali je Vukčević u samo dva dana oborio lični rekord postavljen u NBA ligi.

Nakon što je Baksima ubacio 14 poena, srpski košarkaš rođen u Sijeni postigao je poen više protiv „jezerdžija“. Imao je izuzetno talentovani 21-godišnjak i tri skoka za nešto više od 20 minuta provedenih u igri.

U odnosu na duel sa Milvokijem, mnogo je bolje gađao sa distance (protiv Baksa ubacio smao jednu torjku iz sedam pokušaja). Iz igre je šutirao 5/9, a za tri poena odličnih 3/6.

Lejkersi su svo vreme vodili, imali su neretko i dvocifrenu prednost i tek u poslednjoj deonici domaćin je uspeo u par navrata da meč učini rezultatki neizvesnijim.

Ipak, do preokreta nije došao, posebno jer nije imao rešenja za sjajnog Entonija Dejvisa koji je meč završio sa 35 poena i 18 skokova. Lejkersi su tako vezali i treći trijumf na strani i time se i definitivno upustili u borbu za mesto u plej-ofu,  sobzirom na to da na pet utakmica do kraja regularnog dela imaju samo pobedu manje u odnosu na Dalas i Nju Orleans koji se nalaze na petom, odnosno šesotm mestu.

Interesantno je i to da Vukčevića u Vizardsima sve češće koriste kao centra, dok je u Partizanu isključvo igrao na mestu četvorke.

https://www.youtube.com/watch?v=wc5ucy_LsX8

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari