Trojica Amerikanaca primer svim ostalim reprezentativcima 1Foto: Starsport

Odluka Nikole Jokića da ni ovog leta ne nastupi za reprezentaciju Srbije pravdana teškom NBA sezonom i privatnim obavezama, od stane njegovih kolega u nacionlanom dresu naišla je na razmevanje, čak i šire javnosti.
Sledom događaja, utisak je postajao sve oporniji nakon saznanja da će Luka Dončić, as Dalasa, predvoditi Sloveniju u kvalifikacijama za plasman na Olimpijske igre, kasnije i na Olimpijadi, a naročito „bljutav“ kada su trojica Amerikanaca: Kris Midlton, Džru Holidej i Devin Buker dan nakon završenog NBA finala pohitali ka Tokiju da se pridruže saigračima.

Sve to je lepo zabeležio i Željko Obradović i nedvosmisleno poručio: „ Činjenica je da svi treba dobro da razmisle o primerima, kao što je dobar trojice američkih reprezentativaca, koji su igrali finale NBA lige. Dvojica su bili prvaci (Midlton i Holidej), treći finalista (Buker). Dan pošto su završili obaveze u klubovima, seli su na avion i priključili se reprezentaciji i postali (olimpijski) prvaci. Oni su dan posle završetka seli u avion i priključili se. Tu za mene počinje i završava se svaka priča o tome”, jasan je Obradović, trener Partizana, u izjavi za bhbasket.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari