TSC doživeo težak poraz od Makabija, Izraelci na korak do Lige Evrope 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Makabija iz Tel Aviva su ubedljivo savladali TSC iz Bačke Topole sa 3:0 (1:0) u prvom meču plej-ofa Lige Evrope.

U meču koji je odigran na neutralnom terenu u Mađarskoj izabranici Žarka Lazetića, bivšeg trenera kluba iz Bačke Topole, su lako došli do prednosti, a potom rutinski priveli meč kraju i sa velikom prednošću čekaju revanš.

Makabi je poveo u prvom poluvremenu, u nastavku je TSC ostao sa dva igrača manje, pa je u drugom delu igre ekipa iz Izraela još dva puta zatresla mrežu mladog Veljka Ilića.

Ekipa iz Tel Aviva je mnogo bolje ušla u meč, konstantno je kontrolisala igru i napadala poslednju liniju odbrane gostiju.

Uspešno su se branili izabranici Deana Klafurića sve do 26. minuta kada se u strelce upisao Dor Turgeman.

Nastavio je Makabi u istom ritmu i posle vodećeg pogotka, konstantno su napadali su konstantno, a situacija za TSC se dodatno pogoršala u 42. minutu.

Mateja Đorđević je neoprezno reagovao i kao poslednji igrač dobrane zaustavio Turgemana, glavni arbitar je prvo pokazao da je bio ofsajd, a potom, uz konsultaciju VAR-a poništio prvobitnu odluku i pokazao crveni karton fudbaleru TSC-a.

Samo četiri minuta kasnije, neoprezno je startovao i Mihajlo Banjac, zbog čega je i on posle VAR provere umesto žutog dobio direktan crveni karton, a TSC je ostao sa devetoricom u nastavku meča.

Uspeo je tim iz Bačke Topole da se odbrani do poluvremena, ali u nastavku više nije imao igru.

Samo jednom je uspeo da zapreti ekipi Makabija u završnici, dok su fudbaleri ekipe iz Tel Aviva strpljivom igrom došli do pogodaka.

Najpre je u 63. minutu Turgeman posle centaršuta glavom prebacio loptu do Pereca, koji je šutirao pod prečku, da bi Madmon u 83. minutu, na asistenciju Bitona, postavio konačan rezultat.

Mogao je Makabi do ubedljivijeg trijumfa u završnici, ali je Veljko Ilić uspeo da zaustavi dva ozbiljna napada Izraelaca.

TSC očekuje težak posao u revanšu, ali i ukoliko ne ostvari podvig, za utehu ima zagarantovano mesto u Ligi konferencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari