TSC preslikao prošlo leto - u kvalifikacijama nemoćan, a ostaje u Evropi: Makabi s trenerom Lazetićem se poigrao u Bačkoj Topoli 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Prošle godine TSC iz Bačke Topole je kao fudbalski viceprvak Srbije igrao u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a u džepu je imao sigurno mesto u Ligi Evrope.

Za Bragu je bio lak plen.

U njenom kamenolomu je poražen s 3:0, a pred svojom publikom s 4:1. Gosti su sva četiri gola postigli u prvih 20 minuta utakmice, prva tri do 16. minuta.

TSC je ovog leta kao treći u prošloj sezoni domaćeg prvenstva krenuo od plej-ofa za Ligu Evrope, a u ruci je stegao zagarantovanu kartu za Ligu konferencije, trećestepeno, najmlađe klupsko takmičenje UEFA.

U prvoj utakmici Makabi iz Tel Aviva, na čiju je klupu seo doskorašnji trener TSC Žarko Lazetić, uzeo je meru protivniku s 3:0 u Sombatelju, najstarijem mađarskom gradu, gde je prinudno domaćin jer je njegova zemlja i dalje opasno područje.

TSC preslikao prošlo leto - u kvalifikacijama nemoćan, a ostaje u Evropi: Makabi s trenerom Lazetićem se poigrao u Bačkoj Topoli 2
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Izraelski tim je u revanšu u Bačkoj Topoli bio i ubedljiviji.

Pobedio je s 5:1, a u 12. minutu već je i treći put zatresao mrežu.

Prva dva pogotka postigao je Ganjanin Ado u 2. i 6. minutu, a zatim se u strelce upisao i Holanđanin Asante, novajlija.

Četvrti gol pao je u 56. mintuu preko Izraelca Turgemana.

Rezervista Šahar, još jedan izraelski igrač, povisio je na 5:0 u 89. minutu.

Domaćin je utešni pogodak dao u nadoknadi vremena preko Mbungua, kongoanskog napadača, koji je stigao iz Emirata, a nekada je u našem fudbalu igrao za Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Makabiju je teren u Bačkoj Topoli, oštećen na pojedinim mestima, kao domaći zapravo.

U prošloj sezoni tu je bio domaćin ukrajinskoj Zorji (3:2) i belgijskom Gentu (3:1) u Ligi konferencije, a zatim i Olimpijakosu u osmini finala.

Za razliku od prva dva meča treći mu je ostao u gorkom sećanju.

Iz Pireja je doneo pobedu s 4:1, a u vojvođanskoj ravnici je pretrpeo debakl sa 6:1 na produžetke.

Taj dvoboj je ušao u klupsku istoriju UEFA jer se prvi put desilo da jedan tim u gostima nadoknadi manjak od najmanje tri gola.

Grčki tim je dobio krila da poleti sve do svog prvog evropskog trofeja u finalu s Fiorentinom (1:0) na stadionu AEK-a u Atini, u svom komšiluku.

Što se TSC tiče, igraće opet u ligaškom takmičenju i uprkos još jednim bledim kvalifikacijama.

Ispostavilo se da je bolje prošao od Partizana, svog naslednika sa zvanjem državnog viceprvaka, koji je krenuo od predtakmičenja za Ligu šampiona, a nije se domogao ni Lige konferencije.

TSC će svoje protivnike saznati u petak, 30. avgusta, na žrebu u Monaku u 14.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari