TSC u Braginom kamenolomu: Razglednica za tim iz Bačke Topole, a rezultat - šta bude 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

TSC iz Bačke Topole može na megdan Bragi (utorak, 21 čas) u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i da ide pevajući, a s još glasnijom pesmom da se iz Portugalije vrati ako izbori povoljan rezultat.

Viceprvak našeg fudbala jednostavno nema šta da izgubi, jer i ako ne prođe dalje ka vodećem klupskom takmičenju UEFA, svakako će imati još šest utakmica budući da bi se preselio u Ligu Evrope.

Dalje, revanš će igrati u Bačkoj Topoli, koja će sledećeg utorka (20 časova) imati evropsku premijeru na oduševljenje njenih žitelja i srećnika koji uđu na stadion za 4.500 duša.

Kad se vratimo u najskoriju prošlost, naći ćemo da je TSC debitovao u evrokupovima i kvalifikacijama za Ligu Evrope 2020, onog leta kada se zbog pandemije virusa korona igrao samo po jedan meč u predtakmičenju.

U prvom kolu jue savladao moldavski Petrokub u Kišinjevu s 2:0, a onda je s bukureštanskim FCSB odigrao meč za anale UEFA, i to u Senti, jer je njegov novi dom još bio u izgradnji.

Završeno je 6:6 na produžetke (u osnovnom delu 4:4), što je u istoriji evrokupova jedini meč na kojem su oba tima postigli po najmanje pet golova. TSC je ipak pao na penale. Gosti su iskoristili svih pet, a kod domaćina je zakazala najveća nada Mihajlo Banjac (od prošle godine u ruskom Krasnodaru).

Načine li Bačvani podvig, susret s Panatinaikosom ili Olimpikom iz Marselja u plej-ofu za Ligu šampiona tek će im biti čist ćar.

TSC ide na megdan trećeplasiranom iz prošlog portugalskog šampionata vedra čela. U prva dva kola Superlige Srbije je startovao zadovoljavajuće. To se pre svega odnosi na iščupan bod protiv Partizana u Bačkoj Topoli (3:3) golom u nadoknadi vremena, a uvertira za put ka Atlantiku načinjena je s rutinskih 3:0 na „Čairu“ protiv niškog Radničkog.

Naš vicešampion voljom žreba dobija priliku da igra na jednom od najupečatljivijih stadiona Starog kontinenta, koji je sagrađen za Evropsko prvenstvo 2004. kao školjka uklesana u stene, po čemu je nadaleko prepoznatljiv. Imala je Zvezda to iskustvo dvaput: s prvog joj je remi (1:1) bio dovoljan za ulazak u grupno takmičenje Kupa UEFA 2005, a drugo, dve godine kasnije, jeste i slutilo na poraz (2:0) u istom tom takmičenju u njenoj turbulentnoj jeseni.

Braga jeste potpuni favorit. Očekuje da baš pobedom protiv TSC-a najavi ligašku sezonu koja u Portugaliji kreće za vikend. Prva počinje upravo ona. Već u petak dočekuje Famalikao.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari