Tucak: Igramo sjajno, valja uzeti medalju 1EPA-EFE/Tibor Illyes

Strateg vaterpolo selekcije Hrvatske prezadovoljan posle pobede nad Srbijom, u četvrtfinalu planetarnog šampionata.

Srbija i Hrvatska došle su s gomilom novajlija na takmičenje u Mađarskoj, ali su naše komšije otišle u polufinale preko leđa naslednika osvajača dve poslednje zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

“Čestitam Srbiji na divovskoj bici. Mislim da je ovo do sada bila najlepša utakmica na Svetskom prvenstvu. Bilo je lepih poteza, golova… Nekada dobije Hrvatska, nekada dobije Srbija. Mi imamo sreće, na Margit Sigetu nas još Srbija nije dobila. Ponosan sam na moju ekipu, verujem u njih i imamo velike ambicije. Igramo sjajno, volim da radim sa mladim ekipama i ovo je za mene jedan neverovatan izazov, kao što verujem i da je za mog kolegu Dekija. Sve je u najboljem redu, valja uzeti medalju”, ponosan je hrvatski selektor Ivica Tucak.

Barakudeu su briljirale u situacijama s igračem više, koga su imali gotovo u svakom napadu u drugom poluvremenu.

“Imali smo dobar dogovor pre utakmice i držali smo se njega. Bili smo disciplinovani, jer držati jednu ekipu kao što je Srbija praktično celu utakmicu pod kontrolom, verujte da ne može svako. Oni su aktuelni olimpijski šampioni, momci su toliko toga osvojili… Drago mi je da smo prošli to četvrtfinale, okrećemo se polufinalu. Za nas turnir tek počinje, u igri smo za medalju. Sigurni da nismo došli da se zadovoljimo time što smo ušli među četiri. Igrač više je funkcionisano dobro, to je nešto što nam je do sada falilo. Drago mi je što je to profunkcionisalo u najvažnijem momentu. Čestitam moji saigračima na pobedi, a reprezentaciji Srbije na izuzetnoj utakmici i fer borbi”, podvukao je centar Ivan Krapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari