Tuhel: Lukakuu je potrebna pomoć 1Lukaku Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Mančester siti je slavio protiv Čelsija (1:0) u poslednjem kolu Premijer lige i na taj način i definitivno zvaničnog prvaka Evrope izbacio iz trke za titulu u domaćem šampionatu.

Tomas Tuhel je neko ko je u gotovo svakom klubu u kome je radio imao problema sa igračima. U njegovom aktuelnom mandatu u ulozi menadžera Čelsija jasan je animozitet prema Romelu Lukakuu, pogotovo nakon njegovog novogodišnjeg intervjua u kome je naveo da nije zadovoljan ulogom u Čelsiju, odnosno da će se sigurno vratiti na Apeninsko poluostrvo.

Tuhel mu je oštro zamerio na takvom stavu; odmah ga je suspendovao za naredni meč Čelsija, a u sledećim je, čini se, posebno bio kritičan prema reprezentativcu Belgije.

Poslednjim porazom, Čelsi je došao na minus 13 u odnosu na prvoplasirani Mančester siti i time gotovo izvesno ispao iz trke za titulu šampiona u Premijer ligi.

Tuhel je posle utakmice u Mančesteru posebno bio kritičan prema Lukakuu.

„Lukaku je imao mnogo izgubljenih lopti bez pritiska i u vrlo obećavajućim momentima. Naravno, želimo da mu pomognemo, on je deo tima i ponekad je i njemu potrebna pomoć. Imao je odlične šanse,“ rekao je Tuhel, osvrnuvši se na nastup njegove ekipe u prvom poluvremenu.

„Ako pogledate igru ​​u prvom poluvremenu, možemo da postignemo mnogo više. Možemo i moramo više.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari